Osvežilna fronta je polna resnih tem na popolnoma neresen način. Ajda Smrekar in Peter Frankl v elementu. Foto: Miloš Ojdanić

Osvežilna fronta

Rok Bohinc – kadar ni resen voditelj, je resen igralec, tudi v Osvežilni fronti. Foto: Adrijan Pregelj

Ajda Smrekar, Ajda Toman, Juš Milčinski, Peter Frankl, Jan Kok, Rok Bohinc, Neža Prah Seničar in Vid Sodnik so mladi in nadvse zabavni obrazi, ki osvežujejo slovensko mladež in vse, ki imajo radi humor čisto na robu. Mladim med 15. in 18. letom bodo v novi sezoni oddaje predstavili zanimive teme: splet, pornografijo, ločitev, umetno inteligenco, stres in lenobo. NNNP.

Ustvarjalci so zelo aktivni tudi v družbenih medijih – na FacebookuInstagramuSnapchatu; če prespite termin na TV, pa jih lahko spremljate tudi na njihovem youtube kanalu ali poiščete v časovnem stroju – arhivu RTV4D.

Ekipa, ki mladino še kar dobro razume, so scenaristka Urška Mlakar, soscenaristka Neža Prah Seničar, režiserka Ema Muc, urednica Meta Ornik in že omenjeni igralci. Oddaja nastaja v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija.

Nova sezona šestih oddaj Osvežilna fronta se začne v soboto, 23. februarja, ob 10.30 na TV SLO 1. Pozor, gre za nov termin, ki si ga bo oddaja izmenjevala z mladinsko dokumentarno serijo Čist zares.

Čist zares
Mladi gledalci so lahko v preteklih dveh sezonah že spremljali vlogerja in voditelja Ano Šega in Roka Gumzeja (znana kot vlogerja narokana) ter uresničevanje izzivov, ki so si jih zadali mladi protagonisti.

Ana in Rok potek izziva mladih spremljata s kamero – vlogom, oddajo pa tudi vodita. Foto: Žiga Stergar

Ana in Rok bosta tudi v novi sezoni sledila mladim, ki se spopadajo z različnimi nalogami in pohvalijo z ustvarjanjem na različnih področjih. Prvih pet epizod bo namenjenih youtuberjem, cosplayu, fitnesu, sodobnemu plesu in notranjemu oblikovanju. Naj vas spomnimo – tisti, ki si postavi in sprejme izziv, ga mora do cilja pripeljati le s svojo spretnostjo in iznajdljivostjo.

Avtorja formata oddaje Čist zares sta scenaristka Katarina Nikolov in režiser Aleš Žemlja, produkcija oddaje ART 7 VIDEO. Prva epizoda bo na sporedu v soboto, 2. marca, ob 10.30 na TV SLO 1.

Fotografije v polni resoluciji najdete tukaj.

Viri fotografij: Žiga Stergar, Miloš Ojdanić in Adrijan Pregelj