Voditelj Jokerja je Mario Galunič. Z vami bo prvič že 23. februarja. Foto: Žiga Culiberg

Vsako soboto zvečer boste v kvizu Joker spremljali dva tekmovalca, ki se bosta podala v napeto igro čustev, vzponov in padcev. Stol nasproti gostitelja Maria Galuniča bo kot prvi zasedel Peter Hrovat iz Vrhnike – inženir gradbeništva, ki je v prostem času strasten navijač Olimpije in goreč podpornik Luke Dončića. Druga tekmovalka prve oddaje bo Lucija Perharič iz Ljubljane – zdravnica toksikologinja, v prostem času tudi plesalka flamenka in plavalka. Oba se bosta s taktično igro vlaganja jokerjev in z zavidljivim znanjem povzpela na najvišjo stopnico na denarni lestvici, kjer čaka na najboljše igralce najvišji znesek, 20.000 evrov. Ker pa se tukaj prava igra šele začne, bo zaključek zagotovo razburljiv.

Kot prva bosta v Jokerju tekmovala Peter Hrovat in Lucija Perharič. Na fotografiji z voditeljem Mariem Galuničem. Foto: Žiga Culiberg

Po prvih snemanjih kviza Joker svoje občutke povzema voditelj oddaje, Mario Galunič, in napoveduje: ”Za nami so snemanja prvih oddaj. Zdaj vem, da je kviz prav posebna izkušnja, ki je ne morem primerjati z nobeno oddajo, ki sem jo doslej vodil. Vsak tekmovalec je zame nov začetek in res mi je v poseben užitek, da lahko spoznavam nove ljudi, ki ne sodijo v okvir t. i. znanih Slovencev, a so prav tako zanimivi in očarljivi. Lahko tudi izdam, da je nekdo že osvojil najvišjo nagrado in dokazal, da je v Jokerju to mogoče, če si le dovolj pogumen, če si upaš tvegati, če je sreča na tvoji strani in če seveda veliko znaš. Ob vsem naštetem je pomembno tudi do, da se poglobiš v igro in da veš, kaj pomeni taktično igranje. Napetost, veselje, razočaranje, navdušenje, vse to je del oddaje in nestrpno čakam na premiero.”

Na stol nasproti voditelja Maria Galuniča so sedli že prvi tekmovalci. Foto: Žiga Culiberg

O kvizu Joker
Joker je televizijski kviz znanja, v katerem mora tekmovalec odgovoriti na deset vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja in šele po zadnjem, desetem vprašanju, dobi nagrado. Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev. Vsak joker omogoča tekmovalcu, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Pri vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnjo na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €. Tekmovalec ima v občinstvu tudi sotekmovalca, z njegovo pomočjo lahko dobi dva dodatna / bonus jokerja, možnost dodatne pomoči pa je tudi super joker, ki omogoča, da na eno izmed vprašanj odgovori tekmovalec skupaj s sotekmovalcem.

Vabimo vas, da za dodatne ekskluzivne vsebine o tekmovalcih in oddaji spremljate uradno stran kviza Joker na Facebooku.

Avtor fotografij je Žiga Culiberg, v polni resoluciji so na voljo tukaj.