Turizem

Zasedenost slovenskih naravnih zdravilišč med zimskimi počitnicami 2019

Slovenska naravna zdravilišča so se tudi za letošnje zimske počitnice odlično pripravila. Bogati animacijski programi so namenjeni predvsem družinam z otroki, in kot kažejo rezervacije, so ti programi tudi letos prepričali večje število domačih gostov. Nastanitvene kapacitete v hotelih bodo zasedene od 70 do 100-odstotno, v glavnem so rezervacije podobne ali pa celo nekoliko boljše kot lani.

Poleg že zvestih domačih gostov, ki se vedno znova vračajo v pestro okolje slovenskih naravnih zdravilišč, smo pritegnili tudi goste iz sosednje Italije, Avstrije in Hrvaške, pa tudi iz Ruske federacije, Srbije in Nizozemske.

Za vse zamudnike, ki si želijo popestriti zimske dneve, pa samo še nasvet: pohitite, zadnje postelje bodo hitro pošle!

 

Novice iz posameznih zdravilišč se nahajajo v nadaljevanju.

 

 

TERME ČATEŽ

(www.terme-catez.si)

Zimske počitnice so razlog za počitek in zabavo. Letošnje bodo še posebno srčne, saj so združene s praznikom zaljubljenih in »odštekane«, saj se zaključijo z rajanjem mask. Vsekakor so odlična kombinacija za nekajdnevni oddih ali pa obisk tropskega raja v Termah Čatež. Enodnevni gostje pa si lahko odslej celo iz udobnega domačega naslonjača on-line kupijo vstopnico ter se brez tiskanja in čakanja spustijo po toboganu.

 

Zima je sicer letos bila skopa s pošiljko snega, tako glede na vremensko napoved in po trenutnem stanju rezervacij ocenjujemo, da bo veliko domačih gostov zamenjalo smuči za zdravilno, sproščujočo in adrenalinsko termalno vodo ter drsalke v Termah Čatež.  Trenutno so naše kapacitete dobro zasedene, nekaj prostora je še v hotelih in apartmajih. Po izkušnjah tako pričakujemo rezervacijo počitnic tudi še v zadnjem hipu. Zagotovo pa bomo v času zimskih počitnic gostili pretežno domače goste.

 

Zimska Termalna riviera je v teh hladnih dneh pravi naslov za ljubitelje tople vode in številnih vodnih atrakcij. Tropska oaza zimske Termalne riviere namreč vse dni v letu vabi v bazene z zdravilno termalno vodo, whirlpoole, pod slapove, na masažna ležišča, proge za deskanje, tobogane… V Čatežu zagotavljamo morje doživetij prav za vsakogar, saj naše vodne atrakcije in številni bazeni prepričajo kopalce vseh generacij.

Tudi za letošnje zimske počitnice, ki so že tik pred vrati, smo v Termah Čatež pripravili pester animacijski program. Otroci bodo v termalnem počitniškem raju uživali v kreativnih delavnicah, kjer bodo izdelovali pustne maske, perjanice, zaplesali, iskali talente, se skupaj z odraslimi preizkusili v številnih športnih aktivnostih. Najmlajši bodo svoj igralni kotiček našli v novi, veliiiki otroški igralnici v Hotelu Toplice. Poleg mini kluba in vodne aerobike bo v Čatežu ves dan poskrbljeno za številna doživetja: drsanje na kar 600 m2 veliki ledeni nadkriti ploskvi.

Praznik zaljubljenih

Na vrata že trka Valentin in v Termah Čatež se bo tudi letos na praznik zaljubljenih kulinarično uživalo in razvajalo. Ljubezen pa ne gre le skozi želodec, saj nas tudi šport povezuje. Tako nikakor ne zamudite valentinovega teka v paru, ki bo 16.2. Male in velike maškare pa se bodo v soboto, 2. marca narajale na plesu v maskah, za katerega si bodo lahko izdelale svojo lastno masko na kateri izmed ustvarjalnih delavnicah v Termah Čatež.

V centrih dobrega počutja poskrbijo za nepozabne trenutke in sprostitev. Vendar si je za celovit oddih potrebno vzeti malo več časa. Tako v Termah Čatež predlagamo rezervacijo katerega izmed njihovih LAST MINUTE počitniških paketov (2 polpenziona + 3 dni kopanja): Super družinske počitnice v Hotelu Čatež*** s prenovljeno hotelsko restavracijo (2 odrasla + 2 otroka) že za 220 € ali  Popoln družinski paket v Hotelu Toplice**** (2 odrasla + 2 otroka) že za 233 €. Družine se pogosto odločijo tudi za bivanje v prijetno opremljenih apartmajih*** z izjemno ugodno ceno najema že od 57,33 € / dan (z vključenim kopanjem).

Več o aktualni ponudbi, novostih in dogajanju na www.terme-catez.si.

 

 

TERME DOBRNA

(www.terme-dobrna.si)

 

V času zimskih počitnic smo v Termah Dobrna, v vseh nastanitvenih objektih, torej v Hotelu Vita, Vili Higiea in v Hotelu Park, več kot 90-odstotno zasedeni in še vedno beležimo veliko povpraševanje za zimsko počitnikovanje. Glavnino zasedenosti predstavljajo slovenski gostje, sledijo avstrijski, hrvaški in italijanski gostje.

 

V času zimskih počitnic bodo družine bivale v udobju osveženih suit v Hotelu Vita in Hotelu Park, ki je v letu 2018 pridobil četrto zvezdico in se sedaj ponaša z nazivom Depandansa Hotel Park ****.

 

Pakete bivanja v času zimskih počitnic smo obogatili z ugodnostmi za otroke – brezplačno bivanje do 2 otrok in pestrim animacijskim programom za celotno družino kot so vodne igre, tematske kreativne delavnice, obisk čebelarstva, sprehod do farme jelenov in družabni večeri z živo glasbo.

 

 

 

TERME KRKA

(www.terme-krka.si)

 

V Termah Krka že vrsto let v času zimskih šolskih počitnic pripravljamo različne programe, ki so primerni tako za mlajšo kot malo starejšo populacijo. Tudi letošnji programi združujejo ugodje, udobje, umirjenost, naravnanost na zdrav način življenja, pa tudi zabaven animacijski program, ki je na kožo pisan predvsem otrokom.

 

O zasedenosti, gostih in počitniški ponudbi

 

Zasedenost hotelov Term Krka bo v Termah Dolenjske Toplice, Termah Šmarješke Toplice in v Talasu Strunjan takšna kot v preteklem letu – približno 70-odstotna. Letos so bolj popularne krajše počitnice; največ rezervacij smo beležili za 2 do 3 dni, pričakujemo pa povečan obisk dnevnih gostov.

 

Gostje bodo v vseh poslovnih enotah v večini domači, pričakujemo pa tudi veliko italijanskih (predvsem v Termah Dolenjske Toplice), ruskih in nizozemskih (v Termah Šmarješke Toplice). Opazno rastejo tudi rezervacije hrvaških in srbskih gostov (predvsem v Termah Dolenjske Toplice).

 

V Termah Dolenjske Toplice beležimo povečano povpraševanje za Hotel Balnea in za družinske počitnice z Medom Tedom, ki zagotavljajo bogato otroško animacijo (iskanje skritega zaklada, plavalno tekmovanje, večeri pravljic, karaoke in mini disko, plesne delavnice, …). Otroci bodo lahko svoj pogum, športno spretnost in iznajdljivost preizkušali tudi na novi plezalni steni. Odraslim pa bo na voljo bogata ponudba velneškega centra Balnea, razne vodene športne aktivnosti in program Balnea Art – že to soboto bo goste v kavarni hotela Balnea zabaval Alex Volasko, prihodnjo soboto (23. 2.) pa Marko Vozelj. Poleg hotelskih gostov je te dni v dolenjskih termah tudi veliko dnevnih obiskovalcev, ki v termalni vodi in sprostitvenem centru Balnea preživljajo proste dni.

 

Sproščeno bo tudi v Termah Šmarješke Toplice. Obogaten je animacijski program, ki je prilagojen družinam. Tudi šmarješke najmlajše goste bo obiskala prijazna maskota Medo Tedo: skupaj bodo ustvarjali, risali, telovadili. Na programu so kreativne ustvarjalne delavnice, glasbeni dogodki, …

Odrasli pa bodo lahko uživali v sprostitvenem centru Vitarium, kjer bodo v svetu savn na programu razne animacije, v vodenih športnih aktivnostih in pohajkovanju po okolici.

 

Počitnice ob morju so zanimive v vseh letnih časih. Talaso Strunjan ponuja pester počitniški program z otroškim mini klubom (lutkovna predstava, obisk čarovnika, pustno rajanje, družabne igre, …), plesnimi in družabnimi večeri. Goste hotelov Svoboda in Laguna ter Vil navdušujejo sprehodi ob morju, po bližnji in daljni okolici, saj je v okolici Strunjana več kot 80 km urejenih pešpoti, ki jih lahko prehodijo sami ali v spremstvu rekreatorjev Talasa Strunjan. Strunjanski sprostitveni center Salia pa bodo lahko obiskali vsi, ki si bodo želeli dodobra izkoristiti energijo morja in sonca. Ponudba storitev in programov se prepleta z naravnimi danostmi mediteranskega okolja in tako soustvarja priložnost za celovito doživetje zakladnice morja.

 

Novo v Strunjanu: Restavracija Pinija
Le nekaj korakov stran od strunjanskih hotelov goste tik ob morju čaka nova restavracija Pinija. V njeno ponudbo so zajeti okusi Sredozemlja: napolitanske pice, hišne testenine, istrski tartufi, ribe in školjke iz slovenskega morja, paradižniki z južnih pobočij Vezuva, lokalno hladno stisnjeno oljčno olje in solni cvet iz Sečoveljskih solin.

 

UGODNOST MED ZIMSKIMI ŠOLSKIMI POČITNICAMI: en otrok do dopolnjenega 12. leta in vsi otroci do dopolnjenega 6. leta v sobi z dvema odraslima bivajo brezplačno!

 

 

THERMANA

(www.thermana.si)

 

V terminu zimskih počitnic smo med vikendi polno zasedeni, za bivanje med tednom pa še imamo razpoložljive kapacitete. Prednjačili bodo tuji gostje, ki povečini prihajajo iz Srbije, sledijo avstrijski, domači in italijanski gostje. V času zimskih počitnic smo za naše goste pripravili pester animacijski program, vezan pretežno na družinski segment.

 


SAVA TURIZEM

(www.sava-hotels-resorts.si)

 

Destinacije Sava Hotels & Resorts so med letošnjimi zimskimi počitnicami tradicionalno zelo dobro zasedene, kar gre pripisati privlačnim in vsebinsko bogatim programom ter prodornim prodajnim in trženjskim aktivnostim na domačem in tujih trgih. Glede na trenutne rezervacije ocenjujemo, da bo zasedenost kapacitet nekoliko boljša kot lani. Za vse tiste, ki se odločajo v zadnjem trenutku, pa je še nekaj prostih kapacitet na vseh naših destinacijah, vendar le v določenih objektih.

 

Med gosti v naših termah prevladujejo iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Italije , Češke, na Bledu pa iz Velike Britanije, ZDA, Srbije, Hrvaške, Italije, Japonske …

 

V termah je 60 % domačih gostov in 40 % tujih gostov, na Bledu pa je 92 % tujih gostov in 8 % domačih gostov.

 

Po prvem polletju v terme!

 

Ob zaključku prve polovice šolskega leta si  vaša družina zasluži odmor na toplem, kjer se boste  napolnili z močmi in energijo za boje v drugem polletju. Zabava v številnih bazenih s toplo termalno vodo, odlična lokalna kulinarika med penzionskimi obroki v hotelskih restavracijah, edinstvena wellness sprostitev, izleti v okolico, poučno-zabavna animacija in najbolj prijazni gostitelji vas pričakujejo v čarobnih slovenskih krajih, kjer je nekdaj valovalo panonsko morje. Letos na toplo namesto na smučanje!

Največja prednost počitnikovanja v termah je, da tam nikoli niste odvisni od vremena. To je še kako pomembno za družine z otroki, ki si še posebej želijo vodne zabave. Starši pa – kopanje v termo-mineralni vodi je zelo blagodejno, saj sprošča, izboljšuje dihanje in očisti telo in duha. Še posebej priporočljivo je kopanje po wellness tretmajih, saj poveča njihov učinek.

 

Otroške dogajalnice

 

V Termah 3000 – Moravske Toplice bodo otroci skupaj z animatorji izdelovali ptičje hišice, se posvetili ledenim slikarijam, lučkam, čarobnim zimskim kroglam in še čemu. Tiste bolj ustvarjalne čaka zabavna peka zdravih piškotov, izdelovanje pustnih mask in za bolj aktivne pravljična zimska joga. 3.marca 2019 pa vas vabimo, da se za en dan prelevite v svoje junake in se udeležite pustovanja v centru Moravskih Toplic. Starši se potopite v črno termo-mineralno vodo in se sprostite v savnah v prenovljenem notranjem termalnem parku, otroci naj uživajo na toboganih. Na vas že čakajo prekmurske dobrote ter ravnice in gorice Prekmurja.

 

V Termah Ptuj pripravljajo za otroke zanimive zimske ustvarjalne delavnice po vodstvom animatorjev. Najmlajše čakajo zabavne vodne igre, kino večeri, tombole in kvizi. 3.3. vas vabimo na predstavitev avtohtonih pustnih likov in ogled mednarodne karnevalske povorke. Še pred zajtrkom lahko v sobi vadite jogo, skozi katero vas bo po televiziji vodila vaditeljica Polona Kolar. Z otroki raziščite Ptuj, od koder se lahko v tople bazene vrnete z brezplačnim avtobusom.

 

V Zdravilišču Radenci bodo najmlajši ustvarjali pravljične zimske izdelke in like. Poskrbeli smo tudi za poučni del animacije, saj bodo otroci spoznavali poklic fizioterapevta in zdravilne učinke medu. Pekli bodo piškote ter se zabavali ob družabnih igrah in tekmovanju talentov. Poti ob Muri vabijo na sveže zimske sprehode, po aktivnostih pa skočite v mehurčke: otroci naj uživajo v bazenih, vi pa v mineralni kopeli.

 

V Termah Banovci vas pričakujejo z aktivnostmi in igrami na temo ekologije, reciklaže in čiste vode v sodelovanju z lokalno policijo. Spoznali se boste s tečaji varne vožnje s simulatorjem vožnje in naučili osnov samoobrambe. Pričakujemo vas tudi z delavnicami z gasilci in učenjem gašenja požarov. Starše čaka edinstvena sprostitev v prleških savnah – savnanje z medom, ob zvoku gongov ali ob polni luni. Okolica term vabi na sprehode in kolo.

 

V Termah Lendava bomo najmlajšim predstavili zgodbo o Vitezu Mihi, pričarali vam bomo čarovniški in folklorni večer, zabavali se boste ob ustvarjalni delavnici junaki zime ter se na viteški delavnici za dan prelevili v male viteze. Obvezen je obisk stolpa Vinarium, od koder je čudovit pogled na Slovenijo, Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko.

 

 

TERME OLIMIA

(www.terme-olimia.com)

 

Zimske počitnice 2019 v Termah Olimia

V času zimskih šolskih počitnic v Termah Olimia, od 15. 2. do 3. 3. 2019, pričakujemo polno zasedenost vseh namestitvenih kapacitet. Hotelske kapacitete so praktično že polno zasedene, na voljo je le še nekaj prostih apartmajev v vasi Lipa*** ter Aparthotelu Rosa****, a tudi ti se lepo polnijo. V skladu s pričakovanji prevladujejo domači gostje, katerim sledijo gostje iz Italije in Hrvaške ter avstrijski in srbski gostje. Gostje se v največji meri odločajo za 3-, 4-dnevne namestitvene pakete, pričakuje pa se tudi povečano število enodnevnih obiskovalcev, ki bodo v času počitnic prišli na kopanje v nov kompleks Family Wellness Termalija – ultimativni svet vodnih doživetij za vso družino, ki nudi plezalno steno iz bazena, interaktivno igralnico, 7D kino, bazen z mivko za najmlajše, in še več.

 

Za otroke likovne ustvarjalnice z Olimkom in še marsikaj zanimivega

V počitniških ustvarjalnih delavnicah bo gostovala slikarka Mojca Julijana Štangelj, ki nas bo – opremljene s čopiči in platnom – popeljala v svet likovne umetnosti. Olimka bomo naslikali celo na dežnike! Izdelovali bomo iz domačega plastelina, lesa, linoleja, volne, stiropora, papirja, zamaškov, semen in perlic. Izdelali bomo pustne maske vseh vrst, zato bomo na letošnji maškaradi zagotovo neprepoznavni.

Vsak večer bomo plesali v mini discu, razen takrat, ko bo s čarobno palico zamahal Čarodej Andrej in nas spet navdušil s svojimi čarovnijami. Pridejo pa tudi mladi gledališčniki, ki bodo uprizorili otroško predstavo »Zapojmo skupaj«. V Termaliji Family Fun se bomo pomerili v vodnih igrah, obiskala nas bo tudi morska deklica Arabella in zaplavala z nami. Za vadbo na suhem pa bo z zabavno jogo za otroke poskrbela vaditeljica joge.

 

Da pa si boste starši lahko privoščili tudi razvajanje v razkošju dih jemajočega Wellnessa Orhidelia, zasluženo masažo ali sprostitev v čudovitem svetu savn, imamo med zimskimi počitnicami (15.2.–3.3.) vsak dan od 14. do 16. ure organizirano varstvo otrok 😉

 

 

TERME PORTOROŽ

(www.lifeclass.net)

 

Naši hoteli bodo v času od 16. 2. do 3. 3. 2019 najbolj zasedeni med konci tedna, saj smo takrat zasedeni med 80 % in 95 %. Odprtih bomo imeli kar 5 od naših 6 hotelov. Opažamo, da je med tednom zasedenost nekoliko slabša, pri čemer ni bistvenih razlik med prvim in drugim tednom šolskih počitnic. Povpraševanje in dinamika rezervacij sta podobna lanskim vrednostim, razlika je le v povprečni dobi bivanja gostov med šolskimi počitnicami. Če so gostje pred leti prenočili 3-4 noči, se danes odločajo za krajše bivanje – v povprečju 2,5 noči.

V času počitnic pričakujemo pestro strukturo gostov. Še vedno so na prvem mestu italijanski gostje, takoj zatem domači gostje, avstrijski gostje ter rusko govoreči gosti.

Razmerje med domačimi in tujimi gosti je približno: 15 % domači gostje, 85 % tuji gostje.

 

 

TERME TOPOLŠICA

(www.terme-topolsica.si)

 

Naša pričakovanja so sledeča:

  • zasedenost 63 %
  • nacionalnost: večina domačih gostov
  • razmerje domači : tuji – 87 % : 13 %

 

 

 

TERME ZREČE

(www.terme-zrece.eu)

 

Trenutno stanje rezervacij za čas slovenskih zimskih počitnic kaže, da bodo Terme Zreče v tem terminu zasedene okoli 90-odstotno – različno po dnevnih. Gostje bodo v naših centrih v povprečju bivali 5 dni / 4 noči.

Po pričakovanjih bodo v času slovenskih zimskih počitnic največ nočitev ustvarili slovenski gostje. Največ tujcev pričakujemo iz Madžarske, Hrvaške,  Avstrije, Ruske Federacije, Češke Republike in Italije.

Razmerje med domačimi in tujimi gosti bo predvidoma 63,5 % : 36,5 % v prid domačim.

 

 

*****

 

Več informacij na:

 

SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ, g.i.z.                              

Teharska cesta 40, 3000 Celje

tel.: 03 544 21 11, faks: 03 544 28 19

e-mail: ssnz@ssnz.si, internet: www.slovenia-terme.si

Kontaktna oseba: Iztok Altbauer, direktor

18. 2. 2019

Avtor

Uredništvo