Splošno

InnoRenew CoE organizira 1. mednarodno konferenco »Les – zdrava prihodnost za trajnostne zgradbe«

V Kopru se bodo v začetku marca zbrali strokovnjaki z različnih koncev Evrope, ki bodo razpravljali o zdravju, trajnosti in lesu v grajenem okolju.

četrtek, 7. marca 2019, InnoRenew CoE v sodelovanju z Univerzo na Primorskem organizira 1. mednarodno konferenco, namenjeno predstavitvi najnovejših dognanj o zdravju, trajnosti in lesu v grajenem okolju. Dogodek »Les – zdrava prihodnost za trajnostne zgradbe« bo v Sloveniji prvič združil mednarodne strokovnjake s tako raznolikih področij, kot so znanosti o lesu, trajnosti, zdravju, informacijski in računalniški tehnologiji, gradbeništvu in arhitekturi.

Interdisciplinarnost in internacionalizacija sta pomembni vodili InnoRenew CoE in v tem duhu je zasnovana tudi konferenca, ki bo v Koper pripeljala vrhunske strokovnjake iz Slovenije in z drugih koncev naše celine, vse od Portugalske, Španije, Poljske, Slovaške, Finske ter Norveške do Velike Britanije. Glavni govorec na konferenci bo dr. Ed Suttie, direktor za raziskave v BRE Group (Building Research Establishment Group), znanstvenem centru na področju gradnje, ki je med vodilnimi na svetu. Dr. Ed Suttie se v svojem delu posveča predvsem raziskavam na področjih biofiličnega dizajna, vpliva lesa v zgradbah na zdravje in dobro počutje ljudi ter gradbenih proizvodov in trajnosti.

Enodnevna konferenca, ki bo potekala v prostorih Univerze na Primorskem, vključuje pet sklopov:

  • oblikovalske rešitve za zdravje, varnost in dobro počutje;
  • podpora iz okolja pri samostojnem življenju (AAL);
  • duševno zdravje v stavbah;
  • oblikovanje materialov za dobro počutje ljudi;
  • regenerativna trajnost in lesene stavbe.

Več informacij o konferenci dobite na naši spletni strani innorenew.eu, kjer se lahko do 26. 2. 2019 z registrskim obrazcem na konferenco tudi prijavite.

Vljudno vabljeni!

Dogodek so podprli naši srebrni sponzorji – Alfa Natura, d. o. o., in Marles, d. d. – in naši bronasti sponzorji – M Sora, d. d., CBD, d. o. o., in Riko Hiše, d. o. o.

21. 2. 2019

Avtor

Uredništvo