Tehnologija

Popolnoma nova mobilna kategorija: Samsung Fold

Foto1_Galaxy Fold

 

Prvi pametni telefon z brezkončnim dinamičnim AMOLED prepogljivim zaslonom prinaša neskončne možnosti večopravilnosti in najbolj vsestransko kamero – vse to v eni izjemni napravi

 

Seul, Koreja – 20. februarja 2019 – Samsung Electronics je predstavil dolgo pričakovan Galaxy Fold, ki odpira novo mobilno kategorijo. Kot prvi na svetu Galaxy Fold navdušuje z 18,54-centimetrskim (7,3-palčni) brezkončnim prepogljivim zaslonom, ki se prepogne v kompaktno napravo z zaslonom na preklop. Galaxy Fold omogoča večopravilnost, gledanje video posnetkov, igranje iger in še veliko več – prinaša nove življenjske izkušnje in ustvarja nove priložnosti.

 

“Samsung danes odpira novo poglavje v zgodovini mobilnih tehnologij, saj dokazuje, kaj je še možno pri pametnem telefonu. Galaxy Fold predstavlja popolnoma novo kategorijo, ki odkriva nove zmogljivosti, ki jih doslej še nismo videli,” je povedal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. “Galaxy Fold smo ustvarili za vse tiste, ki želijo doživeti nekaj novega z vrhunsko prepogljivo napravo, ki presega omejitve tradicionalnih pametnih telefonov.”

 

Pametni telefon. Tablični računalnik. Prepognjena v eno.

Galaxy Fold ustvarja novo lastno kategorijo. Uporabnikom nudi novo vrsto izkušenj in jim omogoča, da delajo stvari, ki jih z običajnim pametnim telefonom niso mogli. Uporabniki lahko sedaj dobijo najboljše iz obeh svetov – kompaktno napravo, ki se razpre v Samsung pametni telefon z največjim zaslonom do sedaj. Galaxy Fold združuje materialne, inženirske in zaslonske inovacije, ki so bile razvite v osmih letih po predstavitvi prvega fleksibilnega prototipa Samsung zaslona v letu 2011.

 

  • Novi zaslonski materiali: Zaslon se ne krivi. Prepogne se. Prepogibanje je bolj intuitivno gibanje in ga je tudi težje razviti. Samsung je razvil novo plast polimera in ustvaril za približno 50 odstotkov tanjši zaslon od običajnega zaslona pametnega telefona. Material omogoča, da je nov Galaxy Fold hkrati fleksibilen in trpežen, primeren za trajno uporabo.
  • Novi mehanizem za pritrjevanje: Galaxy Fold se odpre kot knjiga: gladko in naravno, ter se zapre ravno in kompaktno s klikom. Da bi to lahko dosegli, je Samsung razvil prefinjen brezstopenjski tečaj. Ta sistem je nameščen v skritem ohišju, tako da sama naprava izgleda brezhibno in elegantno.
  • Novi oblikovni elementi: Od zaslona do ohišja, vseh elementov, ki jih lahko vidite in se jih dotaknete – Samsung je dodelal vsako podrobnost. Bralnik prstnih odtisov se nahaja s strani, ki se je palec normalno dotika, kar omogoča enostavno odklepanje naprave. Dve bateriji in komponente so enakomerno porazdeljene, tako da je Galaxy Fold v rokah popolnoma uravnotežen. Edinstvene barve – siva, črna, zelena in modra[1] – ter vgraviran tečaj s Samsung logotipom dopolnjujejo podobo naprave in ji dajejo eleganten pridih.

 

 

Popolnoma drugačna izkušnja

Galaxy Fold je bil zasnovan z uporabniki v mislih – z željo ponuditi več in boljše dejavnike, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo. Galaxy Fold vam omogoča, da spremenite zaslon v takšnega kot ga v tistem trenutku potrebujete. Enostavno ga izvlecite iz žepa za klicanje in pošiljanje sporočil z eno roko, ali ga odprite za neskončno možnosti večopravilnosti in boljšo izkušnjo gledanja, ne glede na to, ali gledate prezentacijo, digitalne revije ali filme.

 

Edinstven uporabniški vmesnik, razvit za Galaxy Fold, nudi nove načine uporabe telefona in vam tako omogoča še več:

  • Multi-aktivno okno: Hkrati odprite do tri aktivne aplikacije, ne glede na to, kaj delate, predvajate ali delite. Ste pripravljate na verižno gledanje filmov ali serij? Preglejte najnovejše filme in serije na Amazon Prime Video, poiščite ocene in hkrati povabite prijatelje, da se vam pridružijo pri gledanju – vse to na enem zaslonu.
  • Neprekinjenost aplikacije: Naredite intuitivne, brezhibne prehode med zaslonoma. Ko se Galaxy Fold odpre in zapre, se bodo aplikacije samodejno prikazale tako, kot ste jih prej pustili. Ostanite povezani ter na Instagramu s preprostim enoročnim pomikanjem hitro preverite obvestila in preglejte najnovejše zgodbe vaših prijateljev. Ko ste pripravljeni posneti fotografijo, jo urediti ali bolj podobno pogledati, zgolj odprite vaš telefon in uporabite večji zaslon.

 

Samsung je sodeloval z družbo Google in skupnostjo razvijalcev Android, da bi zagotovil, da so vse aplikacije in storitve uporabnikov, kot so Facebook, WhatsApp in YouTube na voljo tudi za uporabniški vmesnik nove naprave Galaxy Fold.

 

Vrhunska zmogljivost, narejena za prepogibanje

Galaxy Fold je zasnovan za pogosto in intenzivno rabo, ne glede na to, ali gre za delo, predvajanje ali deljenje vsebin. Galaxy Fold vključuje zmogljivo strojno opremo, tako da lahko z njim opravljate nudi najbolj zahtevne naloge.

  • Naredite več: Da bi zagotovili nemoteno delovanje, tudi če hkrati uporabljate tri aplikacije, je Samsung opremil Galaxy Fold z zmogljivim čipovjem naslednje generacije in 12 GB procesorjem – tako ima Galaxy Fold podobno zmogljivost kot osebni računalnik. Sofisticiran sistem dvojne baterije je posebej zasnovan tako, da je vedno v koraku z vami. Galaxy Fold ravno tako omogoča brezžično skupno rabo energije, kar pomeni, da se lahko brezžično polni prek druge naprave ali brezžično polni drugo napravo, ko je priključen na polnilec.
  • Ultimativna multimedijska izkušnja: Galaxy Fold je namenjen zabavi. Zahvaljujoč privlačnim vizualizacijam na dinamičnem AMOLED zaslonu in jasnemu zvoku AKG zvočnikov, bodo vaši najljubši filmi in igre, kot je Asphalt 9, oživeli v celi svoji veličini.
  • Naša najbolj vsestranska kamera doslej: Ne glede na to, na kakšen način držite ali prepognete napravo, bo kamera pripravljena – nikoli ne boste zamudili trenutka. S šestimi lečami – tremi z zadnje strani, dvema na notranji strani in eno na zaslonu na preklop – je sistem kamere pri Galaxy Fold zares vsestranski. Galaxy Fold uvaja tudi novo raven večopravilnosti, ki omogoča uporabo drugih aplikacij med videoklicem.

 

 

Naredite vse z napravo Galaxy Fold

Galaxy Fold je več kot mobilna naprava. To je portal za celotno galaksijo povezanih naprav in storitev, ki jih je Samsung razvil z leti, z namenom, da bi uporabnikom ponudili izkušnje, ki so se prej zdele neverjetne. Skupaj s Samsung DeX[2]  nudi izkušnjo podobno izkušnji uporabe osebnega računalnika. Bixby je podprt z novimi funkcionalnostmi, kot je Bixby Routines, ki pomaga pri predvidevanju vaših potreb, Samsung Knox bo pa varoval vaše podatke in informacije. Galaxy ekosistem vam omogoča izvajanje stvari, ki vas navdušujejo – ne glede na to, ali gre za plačevanje s Samsung Pay ali uporabo programa Samsung Health za upravljanje vašega zdravja in dobrega počutja.

 

Galaxy Fold bo na voljo v LTE in 5G različici v drugem kvartalu 2019.

 

Za več informacij o Galaxy Fold, obiščite http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy ali www.samsung.com/galaxy.

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

[1] Se lahko razlikuje glede na državo ali mobilnega operaterja.

[2] Samsung DeX se prodaja ločeno.

21. 2. 2019

Avtor

Uredništvo