Splošno

Pet novih vodilnih članov, strokovnjakov za rast v špediterski službi Skupine GEFCO

Skupina GEFCO je imenovala pet novih strokovnjakov za rast in širitev svoje poslovne linije za špedicijo po vsem svetu. Naznanitev poudarja pozitivno krivuljo ponudbe celotne divizije tovornega prometa in njeno zanesljivo strokovno znanje pri časovno kritičnih rešitvah (TCS), industrijskih projektnih tovorih (IPC) ter logističnih rešitvah na področju znanosti o življenju in zdravstvu.

Novi GEFCO strokovnjaki so:

  • Valentin Elistratov, globalni komercialni direktor
  • Karin Van Den Brekel, globalna menedžerka sektorja Znanost o življenju in zdravstvu
  • Katherine Shek, regionalna direktorica za Azijo
  • Peter West, področni direktor za Avstralijo in Novo Zelandijo
  • Alicja Szewczyk, globalna menedžerka za človeške vire in kulturo

Z njihovim dokazanim znanjem v praksi, bodo omenjeni strokovnjaki igrali ključne vloge pri širjenju špediterske dejavnosti podjetja GEFCO po vsem svetu ter pripomogli k širjenju portfelja industrijskih odjemalcev z različnimi zahtevami. Še posebej pa bo divizija okrepila vrednost za stranke na področju življenjskih znanosti in rešitvah za zdravstvo ter utrdila dejavnosti v Aziji in na Pacifiku v skladu z zavezo družbe GEFCO – „Partnerji, neomejeno“.

V letu 2019 bo GEFCO oddelek špedicije nadaljeval z močno rastjo, ki jo je dosegal v zadnjih letih. Med dogodke, ki jih velja pri tem posebej omeniti sodi tudi podaljšanje sedemletnega globalnega partnerstva divizije z Westcon International za nadaljnja tri leta, ki obsega upravljanje zračnih tokov v 28 državah na petih kontinentih. Drug primer je belgijsko inženirsko podjetje Sarens, za katerega so ekipe za industrijski tovorni promet razvile rešitve za transport žerjavov po vsem svetu.

Nadaljuje se širitev po vsem svetu
Uspešno leto 2018 bo divizija špedicije Skupine GEFCO nadaljevala tudi s prihodom Valentina Elistratova, ki bo deloval v vlogi globalnega komercialnega direktorja. Valentin prinaša v ekipo 25 let izkušenj s področja logistike in špedicije na evropskem in azijskem tržišču, kjer je več let delal kot vodilni razvojnik za različne vodilne svetovne blagovne znamke, kot sta DHL in APL Logistics. Kot trden vodja z dokazano prodajno uspešnostjo, razvitimi finančnimi in informacijskimi veščinami ter sposobnostjo grajenja notranjih in zunanjih odnosov, bo Valentin v prihodnjem letu uresničeval ambiciozne načrte širitve divizije za špedicijo GEFCA po vsem svetu.

Večja vrednost za stranke s področja znanosti o življenju in zdravstvu
GEFCO zagotavlja integrirano logistiko od vrat do vrat, logistiko temperaturno občutljivega blaga in multimodalne, popolnoma skladne in varne logistične rešitve, ki izpolnjujejo najvišje industrijske standarde in hkrati zagotavljajo maksimalno vrednost.

Z 20-letnimi izkušnjami na področju mednarodne logistike, bo nova globalna menedžerka za znanosti o življenju in zdravstvu, Karin Van Den Brekel, okrepila strokovno znanje in sposobnosti Skupine, da strankam ponudi prilagojene in varne rešitve po vsem svetu. Karin bo delovala v pisarni podjetja GEFCO Schiphol, zraven letališča in v samem jedru strateškega vozlišča, ki ga sestavljajo pristanišči Antwerpen in Rotterdam ter letališče v Bruslju, kjer ima GEFCO pisarne in posebna skladišča za špedicijo (vključno s temperaturno občutljivimi objekti).

Močnejša regionalna organizacija za izboljšane integrirane storitve
S pripojitvijo IJS Global, si je GEFCO olajšal dostop do dveh največjih trgovskih špediterskih trgov (Kitajske/Jugovzhodne Azije in Združenih držav Amerike), zdaj pa načrtuje nadaljnjo krepitev poslovanja v Aziji z imenovanjem nove regionalne direktorice, Katherine Shek. Pred tem je bila pri GEFCU zadolžena za špediterske posle na območju Severne Azije, kjer je v zadnjih dveh letih pomembno prispevala k izboljšanju rezultatov, zato bo Katherine zdaj odgovorna za celotno azijsko območje, kar bo spodbudilo rast in donosnost na vseh trgih, vključno s Singapurjem in Tajsko.

Poleg Azije, GEFCO vlaga tudi v Pacifik, kjer je Peter West postal novi direktor GEFCO zračne in morske divizije v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Peter je globalni strokovnjak z 20-letnimi izkušnjami na področju dobavnih verig, logistike in vodenja operacij na najvišjih položajih v Evropi, na Kitajskem in v Avstraliji, kjer je razvil specifična znanja s področja hrane in pijače, proizvodnje, zdravstvenega varstva potrošnikov, maloprodaje in logistike. Njegove dolgoletne izkušnje z več področij bodo prispevale k strategiji diverzifikacije divizije in spodbujale širitev poslovanja za obstoječe in nove stranke.

Ker takšnega ambicioznega načrta za širitev ni bilo mogoče obravnavati brez strokovnjaka za nadarjenost kadra, se bo Skupini GEFCO pridružila še Alicja Szewczyk kot globalna menedžerka za človeške vire in kulturo, ki bo tesno sodelovala z Nicolo Lyons, globalno direktorico za človeške vire. Podpirala bo širitev divizije in spodbujala programe za zaposlene in njihove iniciative ter zagotavljala njihovo usklajenost s kulturo skupine »Neskončna bližina (Infinite Proximity)«.SKUPINA GEFCO
GEFCO je vodilna evropska družba na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi akterji na področju mulMočna in izkušena ekipa 13.000 zaposlenih, na podlagi 70 let strokovnega znanja, oblikuje inovativne in prilagodljive rešitve za najzahtevnejše izzive v dobavni verigi v vseh industrijskih sektorjih. Z močno globalno mrežo partnerjev in prisotnostjo v 47 državah, deluje GEFCO na 300 destinacijah po vsem svetu. Skupina je v letu 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov. www.gefco.net  timodalnih rešitev za dobavne verige.

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin Ritlop

SPEM Komunikacije za GEFCO
T: 02 228 44 34; M: 041 737 087
tomaz.ritlop@spem.si

Mag. Vasja Košuta
GEFCO, sales and markering manager
Suspendisse lectus
T: 05 66 38 781; M: 051 62 14 04
vasja.kosuta@gefco.net
Elena Slobodian
GEFCO, M&C Coordinator
Central Europe – Balkans – Middle East
T: +40 (21) 300 88 86; M:+40 (0)745 51 90 17
olena.slobodyan@gefco.net
22. 2. 2019

Avtor

Uredništvo