Na Popevki 2018 je slavil Alex Volasko s pesmijo Če pomlad nikoli več ne pride. Foto: Žiga Culiberg

Prijave prek spletnega obrazca do 31. marca

Ustvarjalce skladb vabimo k oddaji svojih predlogov prek spletnega obrazca na spletni strani www.rtvslo.si/popevka2019, razpisna dokumentacija pa je na voljo tukaj.

Za prijavo na razpis mora prijavitelj naložiti:

  • v celoti izpolnjen in podpisan prijavni obrazec, ki vključuje tudi obvezne izjave in podpisan vzorec pogodbe,
  • izvod notnega zapisa skladbe,
  • besedilo skladbe,
  • MP3 tonskega zapisa skladbe (demo posnetek z vokalom),
  • fotografijo izvajalca oz. izvajalcev,
  • opis ustvarjalno-glasbenega delovanja izvajalca,
  • v primeru, da sodeluje pri skladbi oseba, ki je mlajša od 18 let, pa tudi izpolnjeno in podpisano prijavo zakonitega zastopnika/skrbnika/nosilca starševske odgovornosti osebe, mlajše od 18 let.
Razpis za sodelovanje na festivalu Popevka 2019
Celotna razpisna dokumentacija je dostopna med razpisi tukaj. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki jih bomo prejeli prek spletnega obrazca, najkasneje do nedelje, 31. marca 2019, do polnoči.

O festivalu Popevka 2019
Popevka 2019 bo septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na festivalu se bo predstavilo deset tekmovalnih skladb, v neposrednem prenosu ga bo možno spremljati v programih RTV Slovenija in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

Lani na Popevki slavil Alex Volasko
Na 42. festivalu Popevka se je predstavilo 13 tekmovalnih skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne pride v izvedbi Alexa Volaska. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija. Nagrado za najboljše besedilo skladbe je prejel Nejc Podobnik za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je prejel Gregor Ravnik za skladbo Ti si, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejel Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje.