Splošno

Trajnostni turizem in pridobivanje znakov

 

Izobraževanja za turistične ponudnike destinacije Čatež in Posavje

 

Kakšni so trendi trajnostnega turizma? Kakšni so procesi razvoja trajnostnih turističnih produktov? Kakšne so možnosti pridobivanja certifikatov trajnostnega turizma ter kako se lahko vključite v shemo Slovenia Green?

 

Na vsa ta vprašanja vam bodo odgovorili vrhunski strokovnjaki iz Zavod tovarna trajnostnega turizma, ki je akreditiran partner Slovenske turistične organizacije za izvajanje sheme Slovenia Green.

 

Vabljeni na prvo delavnico, ki bo potekala 26. 2. 2019 od 12.00 do 15.00 na Gradu Sevnica (Cesta na grad 17). Tema tokratne delavnice bo: “Trajnostni turizem in pridobivanje znakov”.

 

RRA Posavje je uspešno pridobila sredstva v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje za razvoj in promocijo turistične ponudbe vodilnih destinacij Slovenije, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za projekt “Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje”. V okviru omenjenega projekta so predvidena tudi sredstva za dejavnost “Izvedba usposabljanj v podporo razvoju in trženju turističnih produktov in ogledov primerov dobrih praks turističnih produktov”.

 

Za potrebe izvedbe projekta smo pozvali turistične ponudnike, da odgovorijo na kratko anketo in izberejo izobraževanja, ki bi se jih želeli udeležiti. Na osnovi njihovih odgovorov bomo v naslednjem mesecu izvedli sledeča izobraževanja:

  • Trajnostni turizem in pridobivanje znakov
  • Aktivni turizem s poudarkom na kolesarskem turizmu
  • Inovativni turistični produkti
  • Produkti doživetja in opazovanje narave
  • Trženje turističnih produktov
  • Prodaja turističnih produktov

 

Delavnice bodo predvidoma potekale ob torkih od 12.00 do 15.00. Točen čas, lokacijo in program vam bomo poslali za vsako izobraževalno delavnico ločeno.

 

V kolikor imate kakršna koli vprašanja, za katera bi radi, da jih vključimo v vsebino delavnice, nam to prosimo sporočite na sledeči e-naslov: jana@goodplace.si.

 

Udeležba na vseh izobraževanjih je BREZPLAČANA. Prijave zbiramo na natasa.kalin@rra-posavje.si. Izvajalec aktivnosti je Zavod tovarna trajnostnega turizma GoodPlace.

 

Veselimo se skupnega dela in vas najlepše pozdravljamo!

Regionalna razvojna agencija Posavje

 

Dodatne informacije:

Nataša Kalin, vodja projekta Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje,  tel: +386 7 488 10 48, e-mail: natasa.kalin@rra-posavje.si, Regionalna razvojna agencija Posavje, CKŽ 2, 8270 Krško.

25. 2. 2019

Avtor

Administrator