Družabno

PUSTOVANJE 2019 V ŠEMPETRU PRI GORICI

 

 

Sobota, 2. marec 2019

Program:

14.00 Otroško pustno rajanje z Bino Balerino in Medvedom Medotom

15.00 Velika pustna povorka skupinskih pustnih mask in vozov

17.00 Podelitev nagrad in nadaljevanje pustnega rajanja

Organizator: KŠTM Šempeter-Vrtojba

Sodelujejo še:

Društvo žena in deklet Šempeter Društvo žena Vrtojba PGD Šempeter pri Gorici Radio klub Burja Športno društvo Mark Šempeter Moto klub Kavalir Šempeter-Vrtojba Turistično društvo Občine Šempeter-Vrtojba

Program omogoča:

Občina Šempeter-Vrtojba

Pust se nezadržno bliža in tako kot drugod, se tudi v občini Šempeter-Vrtojba že pripravljamo na preganjanje zime. Pustno rajanje namreč vsako leto zaživi po mnogih slovenskih mestih, že trinajstič zapored pa bodo na pustno soboto, 2. marca, male in velike maškare preplavile tudi Šempeter pri Gorici.

Velikega pustnega rajanja se brez dvoma najbolj veselijo otroci. Prav zato je prvi del pustne sobote v Šempetru pri Gorici namenjen njim. Na Trgu Ivana Roba, ki bo za to priložnost zaprt za ves promet, se bo ob 14.00 začelo pustno rajanje za najmlajše. Za program in animacijo bosta poskrbela Bino Balerino in Medved Medo. Kot nagrado za sodelovanje v tem sprevodu bo, tako kot doslej, vsaka otroška maska dobila krof.

Ob 15.00 pa bodo svojo izvirnost, domišljijo in ustvarjalnost v sprevodu tematskih skupinskih mask in vozov pokazali odrasli. Sodelovalo bo okoli 13 skupin, ki jih organizator pričakuje tako iz domače občine in njene okolice kot od drugod iz Slovenije in zamejstva. Pustno povorko, bo kot navadno na pot popeljal pihalni orkester, tokrat je to vlogo nase prevzel Goriški pihalni orkester, zaključili pa jo bodo kurenti. Skupaj bo tako v povorki sodelovalo med 500 in 600 mask.

Pot bo kot doslej poteka od železniškega prehoda po Vrtojbenski cesti mimo pošte, dalje na cesto Prekomorskih brigad, ob bencinskem servisu, preko Trga Ivana Roba do semaforiziranega križišča ceste Prekomorskih brigad ter Žnidarčičeve ulice. Sprevod bodo spremljali in vodili animatorji, budno oko komisije pa bo ocenjevalo izvirnost zamisli, ustvarjalnost, koreografijo, kakovost izdelave oblek in pustnega voza vse od mesta za formiranje do zaključka sprevoda. Vsi sodelujoči bodo prejeli nagrado, najbolj izvirne skupinske maske ter vozovi pa bodo še dodatno nagrajene.

Po pustnem sprevodu bo na trgu od 17.00 dalje sledilo pustno rajanje in podelitev nagrad.

Pustovanje 2019 se tako kot prejšnja leta povezuje s Sovodenjskim pustom oz. društvom Karnival, ki bo poskrbelo za to, da bodo v šempetrskem pustnem sprevodu tudi maškare z druge strani meje in obratno. Da se je tradicionalna prireditev že dodobra usidrala v zavest širšega goriškega prebivalstva, dokazuje vsakoletna množična udeležba tako pustnih šem kot obiskovalcev, ki so prihajali od blizu in daleč. S skupnimi močmi, smo tudi letos oblikovali privlačen in zanimiv pustni program s tradicionalnimi povorkami in pustnim rajanjem, ki bo brez dvoma navdušil vse obiskovalce.

Da pa bo prireditev potekala varno in gladko, organizatorji prosimo, da vsi obiskovalci in udeleženci upoštevate navodila redarjev in vodij sprevoda. Za dodatne parkirne prostore bo poskrbljeno.

“Od hiše do hiše, od vrat do vrat, prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.

Zato pa nam dajte en evrček, dva, tri bobe, tri krofe ter košček mesa…”

Več na http://www.kstmsempeter-vrtojba.si/.

Hvala za najavo dogodka v vašem mediju in lepo vabljeni na naše pustne dogodke!

Mateja Poljšak Furlan

Občina Šempeter-VrtojbaTrg Ivana Roba 3aSI 5290 Šempeter pri GoriciM:031 88 66 92W:www.sempeter-vrtojba.si

26. 2. 2019

Avtor

Administrator