Splošno

GEFCO je ustvaril GEFCARES, sklad za dobrodelne namene

GEFCO s ponosom najavlja svoj prvi sklad za donacije, imenovan GEFCARES, namenjen človeški, finančni in materialni podpori dobrodelnim organizacijam. Ta pobuda odraža kulturo podjetja »Infinite Proximity« (»neskončna bližina«), ki spodbuja partnerske odnose Skupine GEFCO na vseh področjih.

Štiri partnerska združenja v letu 2019

Po več kot letu dni prizadevanj zaposlenih in partnerjev podjetja GEFCO, bo sklad GEFCARES v letu 2019 podprl štiri priznane francoske in mednarodne dobrodelne organizacije: Restavracije srca (Les Restaurants du Coeur), Palača žensk (Le Palais de la Femme), Prihodnost otroštva v Togu (Avenir Enfance Togo) in Zavod za vključevanje (Institut de l’Engagement):

  • Restavracije srca (Les Restaurants du Coeur), so bile ustanovljene v Franciji leta 1985. Posameznikom in družinam, ki se borijo za preživetje zagotavljajo brezplačne obroke in jim hkrati pomagajo pri njihovi socialni in ekonomski integraciji.
  • Palača žensk (Le Palais de la Femme), je leta 1926 ustanovila francoska reševalna vojska, da bi ženskam z reševanjem njihovih bivalnih stisk in pomočjo pri zaposlitvah, preprečevala njihovo socialno izključenost.
  • Prihodnost otroštva v Togu (Avenir Enfance Togo) je nevladna organizacija iz Toga, ustanovljena leta 2008 za podporo revnim otrokom, vdovam in družinam v glavnem mestu Lome, prek programov izobraževanja in dostopa do dela.
  • Zavod za vključevanje (Institut de l’Engagement) je bil ustanovljen leta 2012 in pomaga 3.000 mladim prostovoljcem, da vsako leto uresničijo svoje načrte za prihodnost, obenem pa zagotavlja celovito mentorstvo za pomoč 700 posameznikom pri doseganju njihovih poklicnih ciljev.

GEFCARES bo naštete dobrodelne organizacije podpiral skozi vse leto z zagotavljanjem finančne podpore projektom, mobilizacijo prostovoljcev za pomoč pri izvajanju njihovih nalog ali upravljanjem logistike za njihove potrebe. Ta pomoč dopolnjuje dobrodelne dejavnosti, ki jih GEFCO že izvaja na lokalnih nivojih v državah kjer deluje.

Sklad, ki ga podpirajo zaposleni, naročniki in dobavitelji

Glavni namen dobrodelnega sklada GEFCA je zbiranje sredstev in njihova prerazporeditev v partnerska združenja. Sredstva zbirajo predvsem zaposleni, čeprav sodelujejo tudi stranke in dobavitelji, v skladu s partnerskim pristopom skupine.

GEFCARES upravlja nadzorni svet, ki ga vodi Pierre-Jean Lorrain, član upravnega odbora GEFCA in izvršni podpredsednik za centralno Evropo, Balkan, Bližnji vzhod, zahodno Evropo in Sredozemlje. Pri njegovem delu mu bodo pomagali trije administratorji: Emmanuel Cheremetinski, član upravnega odbora GEFCA in izvršni podpredsednik za oddelkov Cestni tovorni promet, Skladiscenje in izmenjljiva embalaža ter Logistika vozil (OVL, WRP, Reusable packaging & FVL), Susan Marro, izvršna podpredsednica za komunikacije in Stéphane Milhet, izvršni podpredsednik za človeške vire.

GEFCO je vodilna evropska družba na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi akterji na področju multimodalnih rešitev za dobavne verige. Močna in izkušena ekipa 13.000 zaposlenih, na podlagi 70 let strokovnega znanja, oblikuje inovativne in prilagodljive rešitve za najzahtevnejše izzive v dobavni verigi v vseh industrijskih sektorjih. Z močno globalno mrežo partnerjev in prisotnostjo v 47 državah, deluje GEFCO na 300 destinacijah po vsem svetu. Skupina je v letu 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov. www.gefco.net

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin Ritlop

SPEM Komunikacije za GEFCO

T: 02 228 44 34; M: 041 737 087

tomaz.ritlop@spem.si

Mag. Vasja Košuta

GEFCO, sales and marketing manager

T: 05 66 38 781; M: 051 62 14 04

vasja.kosuta@gefco.net

Elena Slobodian

GEFCO, M&C Coordinator

Central Europe – Balkans – Middle East

T: +40 (21) 300 88 86; M:+40 (0)745 51 90 17

olena.slobodyan@gefco.net

27. 2. 2019

Avtor

Administrator