Kultura

OB DNEVU ODPRTIH VRAT V POČASTITEV SVOJE PETE OBLETNICE

Slovenski gledališki inštitut vabi na priložnostni javni vodstvi po stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja, ki bosta včetrtek, 28. februarja ob 10. in 17. uri (2. nadstropje Slovenskega gledališkega inštituta, Mestni trg 17, Ljubljana).

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) 1. marca 2019 praznuje petletnico svoje ustanovitve, s svojimi predhodniki pa že več kot 65 let deluje kot osrednji slovenski gledališki muzej. Na stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja se sprehodite po poti slovenskega gledališča od gledališča reformatorjev do Ivana Cankarja na prelomu 19. in 20. stoletja. Ob tem razstava nazorno prikaže, da so vsi ključni prelomni dogodki in procesi na tej poti v znamenju bodisi paralelnih evropskih procesov ali pa evropskih korenin oziroma vplivov; a hkrati vendarle tudi v znamenju emancipacije slovenskega gledališča od prevelike zavezanosti slednjim ‒ zlasti na ravni jezika in nacionalne samobitnosti.

Stalna razstava HOJA ZA GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja. Foto: Dragan Babič, arhiv SLOGI

Po stalni razstavi Vas bosta popeljala soavtorja razstave, višja kustosinjamag. Tea Rogeljinmuzejski svetnikdr. Štefan Vevariz Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja.

Vstop prost!

Lepo vabljeni!

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana,

T:(01) 241 58 00,E:slogi@slogi.si,www.slogi.si

27. 2. 2019

Avtor

Administrator