Gospodarstvo

Obrtniki in podjetniki pozdravljajo razbremenitev stroškov dela

 

Ljubljana, 26. 2. 2019 – Razbremenitev stroškov dela je že vrsto let med najpomembnejšimi zahtevami obrtnikov in podjetnikov. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) zato pozdravljamo predlog davčnih sprememb Ministrstva za Finance, ki predvidevajo razbremenitev stroškov plač zaposlenih, obenem pa nasprotujemo zvišanju davka na dobiček.

“Zadovoljni smo, da je Vlada držala obljubo in bo razbremenila stroške dela, kar bo pripomoglo tudi k večji domači potrošnji,” je ob napovedanem predlogu davčnih sprememb dejalBranko Meh, predsednik OZS.

V OZS pozdravljamo tudi spremembe pri dohodnini v smeri zvišanja spodnjih mej davčnih razredov, v nekaterih razredih znižanje davčnih stopenj ter dvig splošne in dodatne splošne olajšave.

Proti zvišanju davka na dobiček

Po drugi strani pa menimo, da zviševanje davka od dohodka pravnih oseb ni potrebno. Mikro in mala podjetja namreč svoj dobiček vlagajo v razvoj podjetij in posodobitev opreme. Hkrati pa podjetja z zaposlovanjem in gospodarsko aktivnostjo že tako ali tako veliko prispevajo v državno blagajno. Ob tem velja spomniti, da država vsako leto, zadnjih nekaj let, pobere za milijardo več davkov. Dodatne obremenitve gospodarstva so zato povsem odveč.

Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

Lp, Mira

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

27. 2. 2019

Avtor

Administrator