Splošno

ČEBELE PREVZEMAJO OBLAST V LITIJI NA 1. ČEBELJEM PUSTNEM KARNEVALU

 

 

Svetovni dan čebel je slovensko čebelarstvo postavil v sam vrh svetovnega čebelarstva. Čebele zavzemajo pomembno vlogo v svetu in tudi v Litiji se bodo čebele zavzemale za prevzem oblasti. Na prvem čebeljem pustnem karnevalu bodo širni javnosti povedale vse kar jim leži na duši! Kranjske sivke so pridne in marljive delavke, ki skrbijo, da ne bi trpeli lakote. Vendar pa za svoje delo zahtevajo red in disciplino, odgovornost vseh državljank in državljanov za čisto naravo in zasaditev s cvetočimi rastlinami, ki dajo obilo medu.

Med karnevalskimi skupinami Litijskega pustnega karnevala bodo tako tudi skupinske maske na temo Kranjske sivke. Čebelarska zveza Slovenije z Občino Litija namreč soorganizira prvi čebelji pustni karneval. Tudi v spomin na prvo veliko in uspešno ekološko pravdo v Sloveniji med 1921 in 1926. Litijski čebelarji so zmagali v boju s kapitalom. Vizionarsko kot tudi Litijski karneval.

Pridružite se nam v soboto, 2. marca v Litiji! Poskrbeli bomo, da bo karneval kar se da meden in da se boste sladkali z najkakovostnejšim Slovenskim medom z zaščiteno geografsko označbo, Kočevskim gozdnim medom ali Kraškim medom z zaščiteno označbo porekla. Podrobnosti o Litijskem pustnem karnevalu si lahko pogledate na https://litija.si/objava/117691 .

 

 

Tanja Magdič,                                                                                   Boštjan Noč,

Svetovalka za ekonomiko pri JSSČ                                                Predsednik

28. 2. 2019

Avtor

Administrator