Splošno

Novi T-Roc R povezuje življenjski slog in vrhunske zmogljivosti

 

Foto: VW

 

T-Roc R1) na svetovni premieri v Ženevi

Visokozmogljiva različica z močjo 221 kW/300 KM, štirikolesnim pogonom 4MOTION in 7-stopenjskim menjalnikom DSG

Specifični športni dizajn v znamenju črke “R” z novo oblikovanima sprednjim in zadnjim delomBogata serijska oprema: progresivno krmiljenje, športno podvozje, dirkalni način Race in funkcija Launch Control

Volkswagen bo na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi (7.–17. marec 2019) predstavil T-Roc R, novo vrhunsko izpeljanko križanca, ki je uspešno vstopil na trg. Energični paket opreme, za katerega so poskrbeli v podjetju Volkswagen R, prepriča z osupljivimi zmogljivostmi: štirivaljni motor TSI z 2,0 litra gibne prostornine razvije moč 221 kW/300 KM in navor 400 Nm. Serijska kombinacija 7-stopenjskega menjalnika DSG in štirikolesnega pogona 4MOTION zagotavlja odlično pospeševanje brez prekinitev v prenosu pogonske moči. Volkswagen T-Roc R za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 4,9 s, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

 

 

T-Roc R – novi vrhunski model serije

Za optimalno lego na cesti skrbi športno podvozje s spuščeno karoserijo. Serijsko progresivno krmiljenje prispeva k dinamičnim voznim lastnostim, 17-palčni zavorni sistem pa zagotavlja učinkovito zaviranje. K voznim

 

profilom, ki so na voljo, sodi tudi posebni način Race, ki omogoča izrazito športno vožnjo. Specifične prilagoditve dopolnjuje funkcija Launch Control, ki zagotavlja pospeševanje z optimizirano vlečno silo ob maksimalnem izkoriščanju pogonskega navora in z ustrezno nastavljenim stabilizacijskim

programom. Za vožnjo po skrajnih zmožnostih modela je mogoče elek­tro­­n­ski stabilizacijski program (ESC) ročno izklopiti.

 

O športnih lastnostih T-Roca R priča tudi svojstven dizajn zunanjosti in notranjosti. Pri novo oblikovani mreži hladilnika se na spodnjem delu preko celotne širine vozila razteza bleščeče srebrna letvica iz eloksiranega aluminija.

 

 

Odbijača, specifična za model, sta lakirana v barvi vozila. Spredaj so integrirane enote navpično umeščenih dnevnih luči. Zadnji odbijač ima v zgornjem delu odprtine za zajemanje zraka in R-difuzor v kontrastni barvi. Poleg tega je za R-model rezerviran tudi izpušni sistem s po dvema izpušnima cevema na vsaki strani. T-Roc R je serijsko opremljen z 18‑palčnimi aluminijastimi platišči Spielberg, opcijsko pa so na voljo tudi 19‑palčna aluminijasta platišča Pretoria v matirani temno grafitni barvi in pnevmatike velikosti 235/40 R19.

 

Vstopne letve so iz legiranega jekla in imajo logotip v obliki črke R, ki krasi tudi mrežo hladilnika in obe stranici vozila. Poleg tega je logotip črke R integriran tudi v naslonjala sedežev. Tudi v usnje oblečeni večfunkcijski športni volan s pripadajočimi prestavnimi tipkami in okrasnimi šivi v kristalno sivi barvi z logotipom črke R, črna stropna obloga in pozdravna animacija na začetnem zaslonu kažejo na športen izvor. Pedali blestijo v videzu legiranega jekla.

 

Novi križanec, ki uteleša življenjski slog in vrhunske zmogljivosti, temelji na premišljenem konceptu T-Roca, ki so ga doslej prodali že v 200.000 primerkih. Novi T-Roc R razširja široko ponudbo kompaktnega križanca. Gre za izrazito športno različico za individualiste, ki cenijo prvovrstne vozne zmogljivosti in eleganten videz.

 

Novi T-Roc R na videoposnetku: https://www.youtube.com/watch?v=aamPGSppIZY

 

1) Predserijska študija.

 

 O znamki Volkswagen:

Znamka Volkswagen Osebna vozila je prisotna na več kot 150 trgih širom po svetu, vozila pa proizvaja na 50 lokacijah v 14 državah. Leta 2018 je Volkswagen izdelal okoli 6,24 milijona vozil, med katere sodijo prodajne uspešnice, kot so Golf, Tiguan, Jetta in Passat. Trenutno je pri Volkswagnu po vsem svetu zaposlenih 198.000 ljudi. Poleg tega je v več kot 7.700 partnerskih avtohišah zaposlenih še 74.000 ljudi. Volkswagen sistematično izpopolnjuje proizvodnjo avtomobilov. Električna mobilnost, pametna mobilnost in digitalna preobrazba znamke so ključna strateška področja za prihodnost.

 

28. 2. 2019

Avtor

Administrator