Kultura

Vabilo na novinarsko konferenco 7. marca ob 11.00 na sedežu JAK

 

Spoštovani, vabimo vas na predstavitev, ki jo za medije organiziramo na Javni agenciji za knjigo. V družbi avtorjev, založnikov in raziskovalcev vam želimo predstaviti:

– raziskavo Poročilo o raznolikosti (Diversity Report 2018),- slovenske aktivnosti na knjižnih sejmih v Parizu (15-18 marec), Leipzigu (21-24 marec) in Bologni (1-4 april),- aktualno stanje prevodov slovenskih avtoric in avtorjev v tuje jezike.

Novinarska konferenca bov četrtek, 7. marca, ob 11.00 v prostorih Javne agencije za knjigo(Metelkova 2b, pritličje, Ljubljana)

Govorci:

Renata Zamida, direktorica JAK

dr. Miha Kovač, profesor založniških znanosti na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani

Mojca Kumerdej, avtorica

Agata Tomažič, avtorica

Tanja Skale, Forum Ljubljana

Anže Miš, založba Miš

Barbara Beškovnik, Sodobnost

Orlando Uršič, založba Litera

Katja Urbanija, založba Goga

Na novinarski konferenci bomo predstavili izsledke aktualnega Poročila o raznolikosti, ki je izšlo konec leta 2018, ter načrtovane mednarodne aktivnosti Javne agencije za knjigo v prvi polovici leta 2019. Avtorici Mojca Kumerdej (Kronosova žetev /Chronos erntet, prevod Erwin Köstler, izšlo pri založbi Wallstein v Göttingenu) in Agata Tomažič (Česar ne moreš povedati frizerki/ Ce qu’on ne peut confier à son coiffeur, prevod Stéphane Baldeck, v kratkem pri Belleville éditions, Pariz) bosta delili izkušnje z delom s tujimi založbami, predstavniki založb pa bodo predstavili svoje mednarodne aktivnosti in izkušnje in sodelovanje z JAK na tem področju.

Vabljeni!

Več oPoročiluo raznolikosti.

Spremljajte nas tudi nawww.jakrs.siin naFacebooku.

Javna agencija za knjigo RSMetelkova ulica 2b1000 Ljubljana

1. 3. 2019

Avtor

Administrator