Splošno

Medijsko sporočilo – najava 5. koncerta Zvoki mladosti

Glasbena šola Nova Gorica v marcu napoveduje 5. koncert cikla Zvoki mladosti, na katerem bo nastopil Komorni orkester NOVA s solo violinistkami – učenkami Glasbene šole Nova Gorica in posebno gostjo, oboistko Ano Souza Leban.

 

Peti koncert šeste sezone bo v petek, 8. marca 2019, ob 19. uri v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica. Komorni orkester NOVA je zasedba, ki deluje v okviru Glasbenega društva NOVA. Povezuje mlade glasbenike z Goriške, in to nekdanje učence Glasbene šole Nova Gorica, ki si želijo ostati v stiku z glasbo po opravljenem šolanju, ter študente glasbe. Ravno štiri študentke glasbe so tiste, ki usmerjajo orkester na svoji ustvarjalni poti. To sta violinistki Mojca Batič in Ana Cotič, violistka Barbara Grahor in violončelistka Polona Soban, ki so tudi članice Godalnega kvarteta NOVA.

Kot solistke bodo z orkestrom nastopile učenke Glasbene šole Nova Gorica, Katarina Gomiršek, Anja Horvat, Iva Mačus in Polona Božič.

Na programu bodo dela: Antonia Vivaldija, Petra Warlocka, Ralpha Vaughana Williamsa, Jeana Markića.

Več o koncertu lahko preberete v priponki.

˜˜˜

Glasbena šola Nova Gorica je v tem šolskem letu, ko praznuje 70-letnico delovanja, cikel Zvoki mladosti nekoliko drugače oblikovala. Nastopajoči na teh večerih so nekdanji učenci šole, ki so izbrali glasbo za poklicno pot, so študij glasbe končali in sedaj se udejstvujejo tudi koncertno. Cikel Zvoki mladosti v svoji 6. sezoni ohranja poslanstvo: otroke in mlade z Glasbene šole Nova Gorica koncertno izobražuje v zrelo in razgledano občinstvo.

˜˜˜

Vstopnine ni.

Z lepimi pozdravi,

Pisarna za odnose z javnostmi

Glasbena šola Nova Gorica

Cankarjeva ulica 8, 5000 Nova Gorica

05 335 10 50

gs.nova-gorica@guest.arnes.si
FB www.facebook.com/gsnovagorica/

www.gsng.si

4. 3. 2019

Avtor

Administrator