Družabno

Samuel Lucas razgalil svojo dušo

 

Leto 2019 je nedvomno leto Samuela Lucasa. Aprila bo namreč luč sveta ugledal njegov album z naslovom Sebe dajem, ki ga je sinoči predstavil izbranim povabljencem v SiTi Teatru BTC. V znamenju kakovostne glasbe, navdušenja, dobre volje in tudi nekaterih solz ganjenosti je Samuel razgalil svojo glasbeno dušo in srce ter dokazal, da upravičeno velja za enega najboljših glasbenikov in interpretov na slovenski glasbeni sceni.

Samuel je s svojo skupino The Groove Station zbrane popeljal na

svoje iskreno glasbeno popotovanje in navdušil.

Čustveno, sproščeno, predvsem pa veselo in pristno – takšno vzdušje je Samuel sinoči pričaral predstavnikom sedme sile in glasbenim kolegom, ki so ga ob tem pomembnem trenutku prišli podpret in z zanimanjem prisluhnit končnemu rezultatu neštetih ur, ki jih je s svojo glasbeno ekipo v zadnjih mesecih preživel v studiu.

Samuel, zvezda večera, je s sijajem v očeh priznal, da je večer presegel njegova pričakovanja.”Bilo je noro, nepozabno in upam, da bo vsak koncert takšen. Danes sem v enem večeru dobil nazaj vse, kar sem delal toliko mesecev in to je najbolj pomembno. Da dobiš nazaj to povratno informacijo, to spoštovanje. To, kar se mi je zgodilo v zadnjih treh, štirih mesecih, se mi ni zgodilo že dolgo in sem zato zelo vesel. Moja glasbena pot je verjetno še dolga in verjamem, da bo še veliko dobrih pesmi ter komaj čakam, da plošča tudi dejansko izide, da lahko začnem koncertirati.”

Navzoči so med koncertom lahko prisluhnili trinajstim povsem novim skladbam, premierno pa so si lahko ogledali tudi videospot za njegov drugi singel To sem jaz, ki ga je posnel Aljoša Rebolj in je izšel danes. V skladu z naslovom albuma, je Samuel obiskovalce spustil še korak bližje sebi in na kratko predstavil tudi svoj proces glasbenega ustvarjanja. Na tem albumu se namreč Samuel skoraj v celoti podpisuje tudi kot avtor glasbe. Ključna pri nastajanju plošče sta bila tudi tekstopiscaRok LunačekinIgor Pirkovič, ki sta avtorja besedil. Predstavitve albuma so se udeležili še drugi ustvarjalci albuma -Amir Karalić, Teo ColloriinDamir Jazbec. Da je bil zanj to še bolj emotiven večer, so poskrbeli tako posebna povabljenca v občinstvu kot tudi zelo posebna članica njegove spremljevalne skupine. Prvič v življenju sta se namreč Samuelovega koncerta udeležila njegova starša, manjkala pa seveda ni niti njegova partnerica Petra Grosman, ki jo je Samuel ob koncu koncerta zasipal z besedami izjemne hvaležnosti, poljubi in velikim šopkom.

Samuel je ob koncu koncerta na oder povabil svojo izbranko Petro Grosman in se ji v čustvenem nagovoru zahvalil za vso podporo.

Na odru je očeta ob tem zanj tako pomembnem večeru kot ena od backvokalistk spremljala tudi njegova hčerkaArijana Lucas. Arijana, ki z očetom sicer redno nastopa od septembra lani, je bila upravičeno zelo ponosna nanj.”Bilo je neverjetno. Izjemno dober občutek! Komaj smo čakali ta dan in da smo ga izpeljali tako dobro … Upali smo, da bo tako in sem zato zelo vesela. V primerjavi z ostalimi koncerti je bil ta zelo drugačen, ker smo navajeni, da ljudje pridejo žurat in ne pričakujejo takšnih čustev, kot smo jih pokazali danes, ko smo res dali vse od sebe.”

Samuel in njegova hčerka Arijana sta s skupnim duetom poskrbela za enega najbolj ganljivih trenutkov večera.

To so začutili tudi navzoči, ki niso skrivali navdušenja nad slišanim. Med njimi je bil tudi Aleš Klinar.”Zdi se mi zrel projekt. Zelo sem vesel, da je Samuel celotno ploščo delal tudi kot avtor. To je še toliko bolj vredno, ker človek to naredi sam in stoji za tem. Vidi se, da je tudi on zrelejši in mislim, da mu je to super uspelo.”Glasbeno kilometrino in izjemen opus mu priznava tudi Tomaž Kozlevčar.”Za Samuela sem že zdavnaj mislil, da me ne more več presenetiti. Nisem vedel, kaj bo danes zapel in povedal, me je pa znova popolnoma osupnil. Zame je vsezmožen pevec.” Njegovemu mnenju se pridružuje legendarni Oto Pestner.”Mislim, da imamo v Sloveniji spet eno novo bombo, novo staro bombo, če se malo šegavo izrazim. S Samuelom se tudi midva že dolgo poznava, imava tudi en duet. To je vokalist, ki je prinesel najboljše, kar je v glasbi, s sabo na svet. To je naravno in hvala bogu, da tukaj ni potrebnih nobenih šol. On je danes to izkazal kot zna – superiorno. Dokazal je, da so tako osemdeseta, devetdeseta in vsa ostala leta enakovredna v glasbi, če je le-ta dobro in s srcem narejena. To je Samuel Lucas. Upam, da jih bo po tem prvencu izdal še vsaj dvajset.” Ne samo glasbeno, pač pa tudi človeško veličino mu priznava tudiTomi Meglič.”Dejansko je dal vse iz sebe, tako da je bilo zelo čustveno. Zdi se mi, da je res s srcem pri tem, da ima veliko stvari za povedat, ne samo z besedami, ampak predvsem z glasbo. Čestitam mu za prvo ploščo, vem, da ustvarja že leta in leta. Poznava se tudi osebno in je tudi kot človek zelo pozitiven, kar se zagotovo odraža tudi v glasbi. Band ima vrhunski, on je kot izvajalec številka ena v popu v Sloveniji in ga je užitek gledati.”

Med povabljenci smo opazili New Swing Quartet in Danijela Popovića, Jerneja Tozona, Majo Založnik in Aleša Bartola, Aleša Klinarja in Lada Leskovarja.

Samuelovemu novemu glasbenemu izdelku so z velikim veseljem prišli prisluhnit tudi številni znani obrazi. Med drugim smo opaziliBranka Đurića, celotno zasedbo New Swing Quarteta, Lada Leskovarja, Majo Založnik, Roka Goloba, San Di Ego, Grego Skočirja, Mikija Vlahoviča, Aleša Bartola, Jerneja Tozona, Vlada Piljo, Danijela Popovićain mnoge druge.

Podporo svojemu glasbenemu kolegu so med drugim prišli izrazit še Tomi Meglič, Grega Skočir,

Matic Ajdič in Oriana Girotto ter Branko Đurić.

Popolnoma prepoten, a zato nič manj zadovoljen, vesel, ponosen, predvsem pa ganjen in nadvse hvaležen, je Samuel po dveh urah s svojo skupinoThe Groove Stationsklenil koncert, s katerim je poskrbel, da v zelo posebnem spominu ne bo ostal samo njemu, ampak tudi vsem navzočim, ki so se mu ob koncu poklonili s stoječimi ovacijami.

FOTOGRAFIJE S PREDSTAVITVENEGA KONCERTA

Foto: Sašo Radej in Bruno Sedevčič

5. 3. 2019

Avtor

Administrator