Kultura

ANDREJ ŠIFRER S PRIJATELJI, 14. 3.

Andrej Šifrer s prijatelji

Andrej Šifrer, Dennis Seaton(Musical Youth), Dave Cooke,

Bill Thorp, Domen Don Holc, Tina Marinšek, Lions band

Koncert • Velika dvorana Narodnega doma

četrtek, 14. marec,20.00- za IZVEN

“40 let norosti in moj žulj”

Prva LP plošča Andreja Šifrerja “Moj žulj” je pomenila pravo malo revolucijo v letu 1978. Minimalistična glasbena spremljava akustičnih kitar, klavirja, violin in besedila, ki so ga ločila od vseh ostalih, so mladeniča čez noč izstrelile na sam vrh slovenskega zanimanja.

“Moje miške”, “Življenje včerajšnjega časopisa”, “Stoj Marija” in mnoge druge so spremenile zemljevid slovenske zabavne glasbe.

Štiri desetletja kasneje “bivši” mladenič še vedno snema, nastopa in zabava Slovence, čeprav se je glasbena krajina močno spremenila. Njegov zadnji CD “40 let norosti” še vedno odpira teme, ki jih drugi ne upajo ali morda ne znajo.

Šifrer spet prihaja v njegov Maribor; tokrat bo predstavil svoj prvi in zadnji izdelek. Z njim bosta njegova glasbena spremljevalca izpred 42-tih let, Dave Cooke in Bill Thorp, oba odgovorna za oblikovanje pesmi, kot so “Zoboblues”, “Miške”, “Gorska roža”, “Gostilne”, “Moj oče”, “Martinov lulček”, “Ko zvonovi zapojo” in mnoge druge brezčasne uspešnice. Njihovo prijateljstvo še vedno cveti in kompleten šopek se bo predstavil v Mariboru, v Narodnem domu…

Cena vstopnic:17,00 € (predprodaja); 20,00 €na dan koncerta

 

7. 3. 2019

Avtor

Administrator