Avtomobilizem

Avtomobilski salon Ženeva 2019

Foto in PR: Seat

SEAT z električno mobilnostjo vstopa v prihodnost

/ SEAT bo na mednarodnem avtomobilskem salonu Ženeva 2019 premierno predstavil svoj prvi model na izključno električni pogon, izdelan na platformi MEB koncerna Volkswagen

/ Konceptno vozilo povezuje SEAT-ove temeljne vrednote in inovativne tehnologije

Martorell (Španija), 28. 2. 2019 – SEAT bo na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi svetovni javnosti premierno predstavil svoje prvo konceptno vozilo na izključno električni pogon, ki so ga zasnovali na modularni platformi za električni pogon (MEB) koncerna Volkswagen.

SEAT-ovo konceptno vozilo je odgovor na mnoga vprašanja v zvezi s tem, kakšna bo v prihodnosti mobilnost z vozilom, ki z zmogljivostjo, dizajnom in tehnologijo še vedno odraža temeljne vrednote znamke.

Vozilo, ki bo temeljito premešalo karte na trgu, sledi tržnim trendom glede elektrifikacije in večje povezljivosti.

“To konceptno vozilo je za SEAT projekt iz strasti; kaže, kaj je mogoče doseči s sinergijo dizajna, tehnologije in preseganja meja, da bi izpolnili zahteve za prihodnjo mobilnost,” je povedal Luca de Meo, predsednik uprave družbe SEAT.

SEAT bo konceptno vozilo svetovni javnosti premierno predstavil na večeru koncerna Volkswagen, ki bo 4. marca 2019, potem pa bo na ogled na SEAT-ovem razstavnem prostoru na ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu.

SEAT je edino špansko podjetje v svoji panogi, ki pokriva celotni razpon avtomobilske proizvodnje – od dizajna, razvoja in proizvodnje do trženja. Je član koncerna Volkswagen in mednarodno podjetje s sedežem v Martorellu (Barcelona). Izvaža 80 % svojih vozil in je prisoten v več kot 80 državah na vseh petih celinah. Leta2018 je SEAT prodal 517.600vozil – največ v 68-letni zgodovini znamke.

Skupina SEAT zaposluje več kot 15.000ljudi in ima tri proizvodne centre – Barcelona, El Prat de Llobregat in Martorell, kjer izdelujejo prodajno izjemno uspešne modele Ibiza, Arona in Leon. Na Češkem izdelujejo modela Ateca in Toledo, v Nemčiji model Tarraco, na Portugalskem Alhambro in na Slovaškem Mii.

Multinacionalno podjetje ima tudi tehnični center, v katerem dela 1.000inženirjev. Njihov cilj je postati gonilna sila na področju inovacij za vodilnega industrijskega investitorja v raziskave in razvoj v Španiji. SEAT v svoji modelski paleti že ponuja najsodobnejšo povezljivostno tehnologijo, trenutno pa se osredotoča na globalno digitalizacijo, ki je bistvena v zagotavljanju mobilnosti za prihodnost.

SEAT Communications

Arnaud Hacault

Vodja produktnega komuniciranja

T / +34 659 13 48 04

arnaud.hacault@seat.es

www.seat-mediacenter.es

Jaume Rabassa

Produktno komuniciranje T / +34 619 61 64 70 jaume.rabassa@seat.es

7. 3. 2019

Avtor

Administrator