Mazda CX-30, drugi model nove Mazdine generacije prinaša zrelejšo interpretacijo Kodo dizajna in Mazdino novo SKYACTIV arhitekturo vozila. Ponudbo pogonskih agregatov sestavljajo najnovejši SKYACTIV motorji, vključno z Mazdino revolucionarno tehnologijo SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition). Slednja se ponaša z edinstvenim načinom vžiga in zgorevanja ter združuje zmogljivosti in veselje do visokih vrtljajev bencinskega motorja z odzivnostjo in varčnostjo dizelskega motorja.

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition v Ženevi doživlja svojo evropsko premiero. S to različico zaznamujemo tri desetletja od njene prvega predstavitve na Chicagu Motor Showu. Mazda MX-5 nosi naziv najbolje prodajanega roadsterja na svetu, z več kot milijon prodanimi primerki širom sveta, od tega 350.000 v Evropi.

Na salonu je predstavljena tudi nova Mazda3 v štiri in petvratni izvedbi, prvi model Mazdine nove generacije vozil. To je obenem prvi serijski avtomobil z Mazdino inovativno SPPCI tehnologijo, ki zagotavlja izjemno odzivnost in linearno stopnjevanje navora do najvišjih vrtljajev motorja. Tuda ta motor je opremljen z Mazdinim inteligentnim M Hybrid sistem, ki zmanjšuje porabo goriva in posledično emisije škodljivih plinov.

Mazda CX-5, najbolje prodajan Mazdin model v Evropi, je v Ženevo prišla izboljšana na dveh ključnih področjih – v kakovosti notranjosti in  tehnologije vozne dinamike. G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) omogoča Mazdi CX-5 še več vozne dinamike in ostrine.

Foto in PR: Mazda