Gospodarstvo

OZS pozdravlja imenovanje državnega sekretarja za malo gospodarstvo

 

 

Ljubljana, 7. marec 2019 – V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) smo zadovoljni, da je vlada Marjana Šarca slišala našo zahtevo po državnem sekretarju. Prepričani smo namreč, da si malo gospodarstvo, ki je s 117 tisoč poslovnimi subjekti in 352 tisoč zaposlenimi hrbtenica slovenskega gospodarstva, zasluži svojega predstavnika v vladi.

»Veseli nas, da je predsednik Vlade RS Marjan Šarec izpolnil svojo predvolilno obljubo in nam zagotovil državnega sekretarja za malo gospodarstvo, ki se bo ukvarjal zgolj z reševanjem problemov obrtnikov in podjetnikov,« je ob današnji napovedi imenovanja državnega sekretarja za malo gospodarstvo poudaril Branko Meh, predsednik OZS in izrazil zadovoljstvo nad Šarčevo odločitvijo: »Po dolgih letih bomo le dobili predsednika Vlade, ki bo razumel potrebe obrtnikov in malih podjetnikov. Z napovedjo imenovanja državnega sekretarja nam je dokazal, da nas spoštuje in podpira.«

OZS je minuli ponedeljek na novinarski konferenci predstavila ključne razloge, zakaj malo gospodarstvo potrebuje svojega predstavnika v vladi. Med drugim je ponovno poudarila, da bi na ta način lahko hitreje odpravljali administrativne ovire, ki zavirajo razvoj obrtnikov in podjetnikov, hitreje pa bi se reševali tudi drugi njihovi problemi. Poleg tega je izrazila prepričanje, da si v množici državnih sekretarjev tako pomemben segment kot je obrt in podjetništvo s 117 tisoč poslovnimi subjekti in 352 tisoč zaposlenimi zasluži svojega državnega sekretarja, ki bo skrbel izključno za ta del gospodarstva.

 

Eva Mihelič
Urednica revije Obrtnik podjetnik

 

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
Celovška 71, 1000 Ljubljana
T: +386 (0)1 58 30 559, 580 30 507
M: +386 (0)30 601 690

E: eva.mihelic@ozs.si | www.ozs.si

7. 3. 2019

Avtor

Administrator