Šport

Bliža se nova sezona formule 1 na TV3. Že naslednji konec tedna bo tako dirkaška karavana v Avstraliji.

Foto: TV3

Tudi v tej sezoni bomo na TV3 prenašali formulo 1. Prva dirka bo že v nedeljo, 17. marca, dan prej bodo kvalifikacije, ki jih bomo prav tako prenašali v živo. Letošnja novost pa je, da bomo na spletni strani TV3M.si prenašali tudi vse treninge (dva v petek, eden v soboto pred kvalifikacijami).

Medtem ko bodo prenosi treningov brez komentatorjev, pa bosta kvalifikacije in dirke tudi to sezono prenašala komentatorja Dušan Lukič in Andraž Zupančič. Andraž pravi, da si obeta vročo in nepredvidljivo sezono: “Da bo pred vsako dirko nekaj kandidatov za zmago iz različnih ekip. Takrat se bo videlo, kako dobre živce imajo določeni dirkači in ekipe. In mislim, da je prišel čas, da dobi formula 1 še kakšnega junaka, Leclerc je dober material za kaj takega. Pod pogojem, da seveda tudi on v preveliki želji ne bi pregorel.”

Dušan pa dodaja, da bo nova sezona predvsem res dolga. “Konča se šele decembra, a tokrat ne bo treh zaporednih dirk, kot je bilo lani. Zato bomo lahko v F1 uživali že krepko v smučarsko sezono.”

To je že drugo leto, da formulo 1 prenašamo na naši televiziji. V premoru med sezonama smo ojačali ekipo, tako da bodo gledalci dobili še več kakovostnih vsebin. Andrej Zadravec, ki je sicer že lani komentiral formulo 2 in bo s tem tudi nadaljeval, je postal tudi redaktor formule 1. “Pred dirko F1 bo po novem na sporedu TV3 enourna oddaja, torej sodelujemo, razmišljamo, brskamo, smo aktivni. Prav zato sem tudi sam prevzel vlogo redaktorja, čeprav bom seveda tudi letos komentiral dirke formule 2,” pravi Andrej. “Oddaja bo prvič na sporedu TV3 31. marca, ko bomo prenašali drugi dirko. Sicer bomo kot lani imeli neposredne prenose kvalifikacij in dirk, na naši spletni strani TV3m.si pa si boste lahko ogledali tudi vse tri treninge. Prenose treningov ne bomo komentirali, bomo pa imeli forum za komentarje gledalcev.”

 

V priponki imate tudi seznam dirk, sicer pa javite, če bi potrebovali še kakšne dodatne materiale. Na voljo so tudi intervjuji z redaktorjem, komentatorji in voditeljico nove oddaje, ki bo prvič na sporedu 31. marca.

Formula 1 se vrača na TV3

Tudi v tej sezoni bomo na TV3 prenašali formulo 1. Prva dirka bo že v nedeljo, 17. marca, dan prej bodo kvalifikacije, ki jih bomo prav tako prenašali v živo. Letošnja novost pa je, da bomo na spletni strani TV3M.si prenašali tudi vse treninge (dva v petek, eden v soboto pred kvalifikacijami).

Medtem ko bodo prenosi treningov brez komentatorjev pa bosta kvalifikacije in dirke tudi to sezono prenašala komentatorja Dušan Lukič in Andraž Zupančič. Andraž pravi, da si obeta vročo in nepredvidljivo sezono: “Da bo pred vsako dirko nekaj kandidatov za zmago iz različnih ekip. Takrat se bo videlo, kako dobre živce imajo določeni dirkači in ekipe. In mislim, da je prišel čas, da dobi formula 1 še kakšnega junaka, Leclerc je dober material za kaj takega. Pod pogojem, da seveda tudi on v preveliki želji ne bi pregorel.”

Dušan pa dodaja, da bo nova sezona predvsem res dolga. “Konča se šele decembra, a tokrat ne bo treh zaporednih dirk, kot je bilo lani. Zato bomo lahko v F1 uživali že krepko v smučarsko sezono.”

To bo že drugo leto, da formulo 1 prenašamo na naši televiziji. V premoru med sezonama smo ojačali ekipo, tako da bodo gledalci dobili še več kakovostnih vsebin. Andrej Zadravec, ki je sicer že lani komentiral formulo 2 in bo s tem tudi nadaljeval, je postal tudi redaktor formule 1. “Pred dirko F1 bo po novem na sporedu TV3 enourna oddaja, torej sodelujemo, razmišljamo, brskamo, smo aktivni. Prav zato sem tudi sam prevzel vlogo redaktorja, čeprav bom seveda tudi letos komentiral dirke formule 2,” pravi Andrej. “Oddaja bo prvič na sporedu TV3 31. marca, ko bomo prenašali drugi dirko. Sicer bomo kot lani imeli neposredne prenose kvalifikacij in dirk, na naši spletni strani TV3m.si pa si boste lahko ogledali tudi vse tri treninge. Prenose treningov ne bomo komentirali, bomo pa imeli forum za komentarje gledalcev.”

Dirke:

Velika nagrada AVSTRALIJE – 17. marec (dirka, kvalifikacije pa pri vseh dirkah dan prej)

VN BAHRAINA – 31.3.

VN KITAJSKE – 14.4.

VN AZERBAJDŽANA – 28.4.

VN ŠPANIJE – 12.5.

VN MONAKA – 26.5.

VN KANADE – 9.6.

VN FRANCIJE – 23.6.

VN AVSTRIJE – 30.6.

VN VELIKE BRITANIJE – 14.7.

VN NEMČIJE – 28.7.

VN MADŽARSKE – 4.8.

VN BELGIJE – 1.9.

VN ITALIJE – 8.9.

VN SINGAPURA – 22.9.

VN RUSIJE – 29.9.

VN JAPONSKE – 13.10.

VN MEHIKE – 27.10.

VN ZDA – 3.11.

VN BRAZILIJE – 17.11.

VN ABU DABIJA – 1.12.

 

Sonja Javornik

stiki z javnostmi TV3

9. 3. 2019

Avtor

Administrator