Splošno

Edinstven kulinarični dogodek pod zemljo

Foto: MOV

Velenje, 8. marec 2019 – Včeraj, v četrtek, je v Muzeju Premogovništva Slovenije potekal edinstven kulinarični dogodek z glasbeno-gledališkim spektaklom TESLA UNDERGROUND. Gostje so se v jamo 160 metrov pod zemljo spustili z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji, kjer so jih sredi surovega industrijskega okolja pričakale svečano pripravljene mize in scena za edinstveno doživetje.

Gostje so bili deležni vrhunskega 4-hodnega menija izpod rok chefa Igorja Stankoviča iz Vile Herberstein, okušali pa so izbrana vina iz vinske kleti Zlati Grič. Pripravili so jim tudi utrinke iz glasbeno-gledališke predstave TESLA. Gre za avtorsko delo vsestranskega glasbenika, fizika Janeza Dovča in je poklon izumitelju Nikoli Tesla.

Ob koncu večera je goste nagovoril direktor Zavoda za turizem Šaleške doline Franci Lenart, ki se jim je zahvalil za obisk in jih povabil na druženje tudi v prihodnje. Celotno dogajanje se je zaključilo z vožnjo s podzemnim vlakcem. Ob izhodu je goste pričakalo še sladko darilce velenjske čokoladnice Lucifer.

Središče vseh aktivnosti Slovenske turistične organizacije je trajnostna zaveza, na kateri temelji pozicioniranje Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije za petzvezdična doživetja. Tem aktivnostim se je pridružil tudi Zavod za turizem Šaleške doline in skupaj s partnerjema Muzejem Premogovništva Slovenije ter podjetjem Gorenjem Gostinstvom organiziral edinstveno in nepozabno doživetje pod zemljo.

Dogodek gotovo ni bil zadnji te vrste. Kmalu nasvidenje na gastronomsko – kulturnem razvajanju.

Rudarski SREČNO!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER, univ. dipl. politolog
Kabinet župana

T: 03 8961 736

9. 3. 2019

Avtor

Administrator