Splošno

Izvedba izobraževanj za turistične ponudnike destinacije Čatež in Posavje

Foto: Regionalna razvojna agencija Posavje

RRA Posavje je uspešno pridobila sredstva v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje za razvoj in promocijo turistične ponudbe vodilnih destinacij Slovenije, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za projekt “Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje”. V okviru omenjenega projekta so predvidena tudi sredstva zadejavnost “Izvedba usposabljanj v podporo razvoju in trženju turističnih produktov in ogledov primerov dobrih praks turističnih produktov”.

V okviru planiranih aktivnosti je RRA Posavje 5.3. izvedla drugo izobraževanje na temo “Razvoj produktov aktivnega turizma s poudarkom na kolesarskem turizmu.”. Delavnice so se udeležili predstavniki turističnega gospodarstva in destinacijskih organizacij Posavja in Čateža. Udeleženci so na delavnici spoznali trende na področju aktivnega turizma, skupaj so iskali odgovore na vprašanje kako postati uspešna kolesarska destinacija ter se poučili o tem kaj je pomembno pri nagovarjanju kolesarskega in pohodniškega gosta. Poleg tega pa jim je izvajalec izobraževanja Jan Klavora iz Zavoda tovarna trajnostnega turzima, ki ima vrsto izkušenj na področju razvoja in trženja kolesarskega turističnega produkta, predstavil primere dobrih praks iz Slovenije in tujine.

V okviru planiranih aktivnosti bo RRA Posavje 12. 3. 2019 izvedla že tretje izobraževanje, tokrat na temo Inovativni turizem in 5* doživetjaNa delavnici bodo predstavljeni trendi v turizmu s poudarkom na inovativnem turizem in primerih dobrih praks. Poleg tega bo dovolj časa tudi za vsa morebitna vprašanje na to temo. Delavnico bo vodila Tina H. Zakonjšek, sodelavka Zavoda tovarna trajnostnega turizma in direktorica Zavoda Novi Turizem, ki že vrsto let uspešno vodi projekt Snovalcev in Sejalcev Slovenske turistične organizacije. Pridružila pa se ji bo tudi Alenka Soršak iz Turizma Ljubljana, ki bo predstavila dobre primere inovativnih in 5* doživetij v Ljubljani.

Kdaj: Torek, 12.3.2019 med 12.00 in 15.00

Kje: Gostilna Kunst (Ulica Mladinskih delovnih brigad 1,8273 Leskovec pri Krškem )

Kaj: Izobraževanje na temo inovativnega turizma

Prijave na: natasa.kalin@rra-posavje.si

Vabilo v priponki.

Regionalna razvojna agencija Posavje

Dodatne informacije:

Nataša Kalin, vodja projekta Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje, tel: +386 7 488 10 48, e-mail: natasa.kalin@rra-posavje.si, Regionalna razvojna agencija Posavje, CKŽ 2, 8270 Krško.

www.posavje.com

11. 3. 2019

Avtor

Administrator