Družabno

NOVA KOMEDIJA ŠPAS TEATRA SEKS NASVETI OD A DO Ž

Končno, razsvetljenje! Več smeha in boljši seks! Kajti …

… prihaja bombastična komedija, ob kateri boste zardevali!

SEKS NASVETI OD A DO Ž

Seks nasveti od A do Ž je že več kot pet let najbolj optimistična gledališka komedija, ki je na mah osvojila Ameriko. Zdaj z Broadwaya prihaja naravnost v Slovenijo! Prva uprizoritev izven Amerike bo prav na odru Špas teatra. Svetovna premiera torej v Mengšu.

V njej bo svoj igralski debi doživela izjemno uspešna plesalkaNadiya Bychkova, ki se bo kot sramežljiva moderatorka literarnega večera znašla med avtorjem knjižne uspešnice s seksi vsebinoMarkom Miladinovićemin hišnikom, ki ga bo upodobilPrimož Vrhovec.

Nadiya o tem, zakaj je sprejela vlogo:”Iskreno povedano, sem se z mislijo o igralstvu poigravala že pred leti. Da bi se nekoč preizkusila v vlogi igralke, je bila ena od mojih želja. O njej sem intenzivno premišljevala prav zadnje leto, ko sem si v Londonu ogledala številne predstave, še posebej muzikale. In ko si nekaj močno želiš … nato sem dobila sporočilo Urše Alič, če se jim pridružim. Uf, bila sem presenečena, vznemirjena, počaščena. Le kako mi bo to uspelo v času, ko sem res zasedena? Ampak, če si človek nekaj želi … Sploh pa – ko sem spoznala ekipo. Fantastično režiserko Nino, v katero se takoj zaljubiš, pa Marka, ki je tak medvedek, poln pozitivne energije, ki jo širi, kjerkoli se pojavi in Primoža, z eno besedo bi ga opisala kot popolnega gentelmena – nisem imela izbire – samo še sprejela sem vlogo,” se nove izkušnje že zelo veseli Nadiya.

In kaj pravi o Nadiyi Marko?

“Moja predvidevanja so se uresničila. Nadiya je profesionalka, ki je obenem simpatična in duhovita, privlačna, nežna in seksi. Oder, sicer v drugačni obliki, je njen drugi dom, zato se je tudi tukaj odlično znašla. Kot pleslaka v enem največjih plesnih šovov na svetu, odlično razume odnose in ritem igre. Tudi osebno se odlično razumemo.

Kaj pa o svoji vlogi pravi Primož?

“Glede vlog mislim, da prej one najdejo mene, kot jaz njih. Zanimivo je, kako me različni režiserji vidijo v popolnoma drugačnih vlogah. Mislim, da je ni vloge, ki je recimo nebi hotel odigrati. Vsaka predstavlja izziv in me postavlja v nekakšen sparing položaj z njo. Bolj je vloga oz. lik oddaljen od mene samega, raje se ga lotim.”

O predstavi:

Na lokalni univerzi oddelek za slavistiko prireja literarne večere, kjer se predstavljajo priznani avtorji. V čevlje moderatorke (Nadiya Bychkova), po nenavadnem spletu okoliščin, stopi sramežljivo dekle, ki se mora, čeprav nerada, srečati z avtorjem (Marko Miladinović) vroče knjižne prodajne uspešnice s seksi vsebino – gejevimi nasveti za seks. Moderatorka, gej in mačo – hišnik (Primož Vrhovec) si delijo oder, občinstvo in naklonjenost. Drug drugemu postanejo t. i. poskusni zajčki in hišnikovi atributi morda ne bodo več le za premikanje pohištva! Gejeve inštrukcije so drugačne, kot so nam jih predstavili v osmem razredu pri biologiji. Ali bodo tudi dovolj navdihujoče za precej zadržano ljubiteljico knjig? Komu bo uspelo in kaj, pa naj se razkrije na odru sproščene komedije, ki vas ne bo pustila mirno sedeti.

Seks nasveti so fantastična komedija za pare, \”solo\” večere za dekleta, dame, fante ali gospode, za rojstnodnevne zabave, dekliščine, za nepozabna druženja s kolegi, sprostitve po službi … Vsakršno takšno povezovanje bo dobilo novo, dinamično dimenzijo! Popularnost komedije ni naključje, saj je napisana po uspešni knjižni predlogi, istoimenski prodajni uspešnici Matta Murphyja, ki je bila prevedena že v 17 različnih jezikov in natisnjena v več kot 50 državah po svetu. Knjiga je že dobila status kultnega pop fenomena.Režiserske vajeti je po izjemnem uspehu Špasove komedije Menopavza tudi tokrat prevzela priznana hrvaška režiserkaNina Kleflin.

Bombastična komedija, ki je najdlje predvajana komedija v Off – Broadway produkciji, na odrske deske mengeškega Špas teatra prihaja marca. Ob njej boste zardevali, se od srca nasmejali in vsekakor izboljšali svoj zakon!

Ali pa dobili novega ljubimca!

Avtor fotografij: Dejan Nikolič

Odnosi z javnostmi:

KATJA MLAKAR M: +386 41 325 440 E:katja.mlakar@avi.si DOMEN MAVRIČ M: +386 41 875 160 E:domen.mavric@avi.si

12. 3. 2019

Avtor

Administrator