Tehnologija

Rekordni rezultati predprodaje serije Samsung Galaxy S10 pametnih telefonov

 

Serija Samsung Galaxy S10 v naši regiji beleži 40 odstotkov več prednaročil kot Galaxy S9

Ljubljana, 12. marca 2019 – Najnovejši Samsung pametni telefoni, Galaxy S10e, S10 in S10+, katerih prodaja se je začela v petek, 8. marca, na 130 tržiščih, so do sedaj zabeležili rekordno število prednaročil med vsemi Samsung telefoni v najkrajšem obdobju.

Najnovejši pametni telefoni serije Galaxy S10 so zabeležili 40 odstotkov več prednaročil kot lanskoletni vodilni model Galaxy S9. Več kot polovica vseh prednaročil v Evropi je bila za Samsung Galaxy S10+, kar pomeni, da se čedalje več uporabnikov odloča za pametne telefone z boljšo zmogljivostjo. Črna barva je še vedno najbolj priljubljena barva in predstavlja skoraj 50 odstotkov celotnih prednaročil serije Galaxy S10.

V Sloveniji je priporočena maloprodajna cena za Galaxy S10 899,99 EUR, za Galaxy S10+ 999,99 EUR in za Galaxy S10e 749,99 EUR, pametni telefoni pa so na voljo pri vseh pooblaščenih partnerjih in operaterjih. Galaxy S10, Galaxy S10+ in Galaxy S10e so na voljo v paleti živahnih barv – intenzivno bela, intenzivno črna, intenzivno zelena, intenzivno modra in živo rumena. Galaxy S10+, z 1TB vgrajenim pomnilnikom, pa bosta krasila dva premium modela v keramičnih odtenkih: keramično črna in keramično bela. Določene barve pametnih telefonov in pametni telefoni z določenim pomnilniških prostorom bodo zaradi velikega povpraševanja na voljo z manjšo zamudo.

Vsi trije pametni telefoni serije Galaxy S10 – Galaxy S10e, S10 in S10+ – nudijo vrhunski zaslon, napredno kamero in boljšo zmogljivost.

Galaxy S10e, S10 in S10+ odlikuje najboljši Samsung zaslon – prvi dinamični AMOLED zaslon na svetu. Kot prvi HDR10+ certificirani pametni telefon, se Galaxy S10 ponaša tudi z VDE certifikatom za živahno svetle barve[1] in izjemnim razmerjem v kontrastu za še globljo črnino in svetlejšo belino. Galaxy S10 dinamični AMOLED zaslon ima tudi prvi ultrasonični bralnik prstnih odtisov[2] na svetu, ki odčita 3D konture vašega fizičnega odtisa, kar zagotavlja najvišji nivo varnosti naprave in zaščiti podatke na njej.

Kot prvi v seriji S, Galaxy S10 prinaša ultra širokokotno kamero, ki omogoča 123-stopinjski pogled in zajame toliko, kot vaše oči. Poleg ultra širokokotne kamere, pametni telefon nudi še telefoto kamero za izjemne možnosti povečave in širokokotno kamera za vsakdanje trenutke. Galaxy S10+ nudi 3 glavne kamere in 2 sprednji kameri, Galaxy S10 ima 3 glavne kamere in 1 sprednjo kamero, Galaxy S10e pa 2 glavni kameri in 1 sprednjo kamero.

Dvojna zaslonka, ki je nameščena na hrbtni strani širokokotne kamere in podpira F1,5 in F2,4 način, omogoča neprekinjen nadzor svetlobe – tako so uporabniki pripravljeni na fotografiranje podnevi in ponoči. Tako sprednja in zadnja kamera omogočate snemanje v UHD kvaliteti, prvič v mobilni industriji pa tudi sprednja omogoča snemanje v HDR10+ kvaliteti.

Novi inteligentna programska oprema optimizira delovanje baterije, procesorja, delovnega spomina in temperaturo naprave glede na uporabo pametnega telefona. Funkcija brezžične skupne rabe energije omogoča polnjenje drugih pametnih telefonov s Qi standardom in kompatibilnih nosljiv naprav. Inteligentna Wi-Fi povezava dosega višje hitrosti, zahvaljujoč moči hitrega brezžičnega polnjenja 2.0 pa se Galaxy S10 napolni 29-krat hitreje kot Note9 in 33-krat hitreje kot S9 pametni telefoni.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Iris Horvat, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 51, iris.horvat@grayling.com

[1] Na podlagi DisplayMate, najvišja svetilnost do 1200 nitov.

[2] Na voljo na Galaxy S10 in S10+. Bralnik prstnih odtisov na Galaxy S10e je na tipki za vklop telefona.

12. 3. 2019

Avtor

Administrator