Med 21. in 24. marcem 2019 bo Televizija Slovenija proizvajalec mednarodnega televizijskega signala s smučarskih skokov v Planici. To bo že šesta prireditev v tej zimski sezoni, kjer bo Televizija Slovenijaproizvajalec mednarodnega televizijskega signala. Letos bo v Planici postavljenih dvajset kamer za produkcijo mednarodnega TV-signala in štiri dodatne za slovenske gledalce. Režiser prenosov bo Dejan Čretnik.

Planiške polete lahko spremljate na TV SLO 2, Valu 202 in www.rtvslo.si med 21. in 24. marcem 2019. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

Gledalci Televizije Slovenija si bodo lahko ogledali obe posamični tekmi, ekipno tekmo kot tudi kvalifikacije. Te bodo lahko spremljali ob komentarju Andreja Stareta. Studijski program v Planici se bo od četrtka do nedelje začel 30 minut pred vsako tekmo. Ves konec tedna bodo ob voditelju osrednjega dela studia Anžetu Bašlju različni gostje. Letošnji studio bo postavljen na novi lokaciji, s pogledom proti letalnici, kar bo še dodatno obogatilo vizualno privlačnost tega športnega dogodka. Tam bo center spremljevalnega programa Televizije Slovenija, kjer bomo gostili zanimive sogovornike.
Vse, kar se bo dogajalo v zakulisju tekem, bosta povzela leteča reporterja Polona Bertoncelj v mešani coni in Miha Mišič ob trenerskem stolpu. Gledalce vabimo tudi k ogledu dveh posebnih polurnih oddaj o planiškem dogajanju, ki bosta na sporedu v petek, 22. 3. 2019, ob 17.45 in v soboto, 23. 3. 2019, ob 17.55, obakrat na TV SLO 2.
Obširno in bogato bodo o dogajanju v Planici poročali tudi v Informativnem programu Televizije Slovenija. Dopisniki se bodo že od četrtka, 21. 3. 2019, javljali v vse informativne oddaje in tako podrobno povzeli dogajanje v Planici. Seveda bodo lahko gledalci v naših informativnih oddajah izvedeli vse o uspehih tako naših, kot tudi ostalih letalcev.
Oddaja Dobro jutro se bo v planiško dogajanje vključila že v sredo, 20. marca 2019, ko bodo s terensko ekipo v živo spremljali priprave na začetek planiškega praznika. Tudi sredina nagradna igra Zbudi se, Slovenija bo potekala iz doline pod Poncami. Prav tako pa se bodo tudi v petkovem jutru (22. 3. 2019) ves čas oddaje oglašali iz Planice z najrazličnejšimi gosti.
Planico bodo obiskali tudi Infodromovci s svojim otroškim poročevalcem. Mladi novinar bo pred mikrofon povabil skakalce in preveril vzdušje med navijači in gledalci. Prispevek si gledalci lahko ogledajo v oddaji Infodrom v petek, 22. 3. 2019, ob 18. uri na TV SLO 1.
V ponedeljek, 18. 3. 2019, si bodo gledalci TV SLO 2 ob 15.45 lahko ogledali dokumentarni film Nova Planica, ki predstavlja zgodovino doline pod Poncami in nastanek novega Nordijskega centra.
VAL 202
Val 202, uradni radio Planice, bo tudi letos na prizorišču od poskusnih skokov v sredo pa do zaključka zimske sezone v nedeljo. Poslušalce bodo reporterji obveščali o vsem športnem dogajanju, Val 202 pa bo seveda tudi letos poskrbel za informacije o drugem dogajanju, povezanem s poleti v Planici 2019 – od prometa do koncertov. Vse štiri dni bo namreč skrbel tudi za glasbeni oziroma obšportni program na »odru Vala 202« ob velikanki, ki vključuje voden program, sprejem skakalcev in nastope slovenskih glasbenih skupin. Letos bodo to: Nipke in Challe Salle (četrtek, 21. 3. 2019), Elvis Jackson (petek, 22. 3. 2019), Rok ‘n’ band (sobota, 23. 3. 2019) in Ansambel Saša Avsenika (nedelja, 24. 3. 2019).
V četrtek, 21. marca 2019, bo v Kranjski Gori potekal dogodek ob 50. obletnici letalnice, na katerem bo Radio Slovenija obeležil tudi sedemdeset let prenosov športnih dogodkov v domove poslušalcev nacionalnega radia. Prvi radijski športni prenos je namreč potekal prav iz Planice. Voditeljica dogodka bo Anja Hlača Ferjančič.
MMC RTV SLOVENIJA
Vse dogajanje v povezavi s Planico bodo naši uporabniki spletnega portala lahko spremljali na spletnem naslovu www.rtvslo.si. Na portalu MMC-ja si bodo lahko ogledali vse dogajanje na skakalnicah, tudi ekskluzivne prenose poskusnih serij v petek, soboto in nedeljo. Pripravljamo številne zanimivosti, intervjuje in statistične podatke.

Challe Salle bo na odru Vala 202 nastopil v četrtek, 21. 3. 2019. Foto: SOJ RTV SLO/osebni arhiv
Nipke bo na odru Vala 202 prav tako kot Challe Salle nastopil v četrtek, 21. 3. 2019. Foto: SOJ RTV SLO/osebni arhiv
Oder Vala 202 bo v petek, 22. 3. 3019, rezerviran za Elvis Jackson. Foto: SOJ RTV SLO/osebni arhiv.
Rok ‘n’ band bo na odru Vala 202 zabaval vse, ki boste v Planico prišli v soboto, 23. 3. 2019. Foto: SOJ RTV SLO/osebni arhiv
Zaključek dogajanja v Planici bo pospremil Ansambel Saša Avsenika. Foto: SOJ RTV SLO/osebni arhiv