Družabno

Mesec zdravega nasmeha: Mi ščetkamo. Oni žvečijo.

Foto: Pedigree

· 80 odstotkov psov, starejših od treh let, trpi za boleznijo dlesni

· Slab zadah pri psih ni normalen pojav

· Majhni psi so še posebej dovzetni za bolezni dlesni

Ljubljana, 14. marec 2019 – Mesec marec je prvi pomladni mesec in mesec zdravega nasmeha. Zato bo Pedigree® tudi letos, tradicionalno, podprl zdrave pasje nasmehe. Pedigree® v sklopu aktivnosti pod imenom “Mi ščetkamo. Oni žvečijo.”, v času od 15. marca do 15. aprila 2019, lastnikom pasjih kosmatincev omogoča brezplačne preventivne preglede zob in dlesni njihovih psov pri izbranih veterinarjih.

Pedigree® v sklopu Meseca zdravega nasmeha s promocijo poudarja, da slaba ustna higiena psov pogosto pripelje do bolezni dlesni, ki se prične z nalaganjem zobnega kamna in oblog, ki pa jih je mogoče zmanjšati z rutinsko in učinkovito nego zob in dlesni ter rednimi pregledi zob in dlesni pri veterinarju, vsaj enkrat letno.

Kar 80 odstotkov psov, starejših od treh let, trpi za boleznijo dlesni, zaradi katere psi občutijo silno neugodje, a nagonsko skrivajo bolečino in morebitne težave tako ostanejo neopažene. Zato morajo lastniki psov nameniti posebno pozornost neprestanemu slabemu zadahu pasjih kosmatincev, ki je, v nasprotju s splošnim prepričanjem, pogost znak pričetka bolezni dlesni.

Bolezen dlesni prizadene tako velike kot male pse. A so majhni psi še posebej dovzetni, saj imajo namreč enako število zob kot veliki psi – skupaj 42 zob. A toliko zob v veliko manjšem gobčku vodi v izrazito gostoto in veliko večje nalaganje zobnih oblog.

Pedigree® v sklopu aktivnosti pod imenom “Mi ščetkamo. Oni žvečijo.” poudarja pomembnost dentalne nege. S promocijo predstavlja Pedigree® DentastixTM žvečilne palčke, ki s svojim trojnim delovanjem – čiščenjem težko dostopnih zob, zmanjševanjem nastajanja zobnega kamna in podporo zdravju dlesni – pomaga ohranjati zdrave tako velike kot tudi nekoliko manjše gobčke. Pedigree® DentastixTM žvečilne palčke nimajo dodanega sladkorja in vsebujejo manj kot 3 % maščobe ter so odgovorno zasnovane na način, da so del zdrave in uravnotežene prehrane. Predvsem pa so bili zasnovani iz ljubezni do psov.

S svojo edinstveno x obliko in posebno strukturo ob vsakodnevni uporabi dokazano pomaga zmanjšati nastanek zobnega kamna do 80 %.

Pedigree®, v sklopu aktivnosti podpira Meseca zdravega nasmeha s promocijo “Mi ščetkamo. Oni žvečijo.”, vabi vse lastnike pasjih kosmatincev, da od 15. marca do 15. aprila 2019, pripeljejo svojega psa na brezplačen pregled zob in dlesni. Seznam sodelujočih veterinarjev in veterinarskih ambulant, ki v času Pedigree promocije omogočajo brezplačen pregled zob in dlesni, lahko poiščete tukaj: www.meseczdraveganasmeha.si

In ne pozabite: Z rednim ščetkanjem boste pripomogli k ohranjanju zdravja zob in dlesni vašega kosmatinca. S postopnim uvajanjem ščetkanja se bo pes nanj navadil in začel v tem tudi uživati.

O Mars Petcare

Mars Petcare je vodilna družba na področju hrane za živali in veterinarske oskrbe, ki si vsak dan prizadeva za boljši svet za hišne ljubljenčke (Better World for Pets®). Mars Petcare verjame, da hišni ljubljenčki izboljšujejo naše življenje in prinašajo veselje, ki bi moralo biti dostopno vsem. Mars Petcare ima v svojem portfelju 38 blagovnih znamk, vključno z blagovnimi znamkami v vrednosti več milijard dolarjev: PEDIGREE®, WHISKAS®, ROYAL CANIN®, BANFIELD® in IAMS®. Druge vodilne znamke: CESAR®, NUTRO®, SHEBA®, DREAMIES®, KITEKAT®, CHAPPI®, CATSAN®, FROLIC®, PERFECT FIT®, GREENIES®, EUKANUBA in NATURA. Glavne specializirane blagovne znamke vključujejo: Mars Fishcare: API®, Aquarian®, Rena®, Pondcare®; Mars Horsecare: Winergy®, Spillers®, Buckeye® Equivite®; the WALTHAM Centre for Pet Nutrition®, vodilni znanstveni organ za prehrano in dobro počutje hišnih ljubljenčkov. Mars Petcare ima več kot 37.000 sodelavcev po vsem svetu.

O Mars, Incorporated

Leta 1911 je Frank C. Mars v svoji kuhinji v Tacomi, Washingtonu naredil prve Mars sladkarije in postavil temelje za družbo Mars. V dvajsetih letih se je svojemu očetu pridružil Forrest E. Mars, Sr. in skupaj sta predstavila MILKY WAY®. Leta 1932 se je Forrest Sr. s sanjami o gradnji podjetja preselil v Združeno kraljestvo. Njegove sanje so temeljile na cilju ustvarjanja “vzajemnosti koristi za vse deležnike” – ta cilj je temelj današnje družbe Mars, Incorporated. S sedežem v McLeanu v Virginiji ima Mars šest poslovnih segmentov – izdelki za hišne ljubljenčke, čokolada, Wrigley, hrana, pijača, Symbioscience. Zaposluje približno 72.000 sodelavcev po vsem svetu in dnevno udejanja 5 principov, s katerimi se trudi pozitivno vplivati na ljudi in planet. Blagovne znamke Mars so: izdelki za hišne ljubljenčke – PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, BANFIELD Pet Hospital®, NUTRO®, SHEBA®, DREAMIES® in CESAR®; čokolada – M&M’S®, SNICKERS®, DOVE®, GALAXY®, MARS®, MILKY WAY® in TWIX®; hrana – UNCLE BEN’S®, DOLMIO®, EBLY®, MASTERFOODS®, SEEDS OF CHANGE® in ROYCO®; pijača – ALTERRA ® Coffee Roasterscoffee, THE BRIGHT TEA CO.®, DOVE®/GALAXY® vroča čokolada, in FLAVIA®; Symbioscience – COCOAVIA®, WISDOM PANEL® in SERAMIS®.

®/™ Trademarks © Mars, Incorporated 2018.

Kontakt za medije:

Barbara Žejn, Grayling d.o.o.

barbara.zejn@grayling.com

040 16 88 52

15. 3. 2019

Avtor

Administrator