Splošno

Začetek kulinaričnega dogodka leta –European Food Summit 

Na fotografiji: Na novinarski konferenci (od leve proti desni) Martin Jezeršek, Jezeršek gostinstvo, Ana Roš, kuharska mojstrica, Andrea Petrini, kurator dogodka, mag. Petra Stušek, direktorica Turizem Ljubljana in mag. Maja Pak, direktorica STO. Foto: Matic Kremžar

Ljubljana, 15. marec 2019 – Jutri se v Ljubljani pričenja največji kulinarični dogodekEuropean Food Summit, ki bo gostil svetovna kuharska imena. Vrhunec štiridnevnega dogajanja bo simpozij, katerega nosilec je Slovenska turistična organizacija. Prvi govorci v Slovenijo prihajajo že danes, kjer bodo udeležence simpozija s svojimi zgodbami navdihnili k naprednemu razmišljanju in delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti, obiskali bodo tudi Hišo Franko in premierno okusili nov spomladanski meni ter spoznali vrhunske ljubljanske chefe in kuharske mojstre iz vse Slovenije. V štirih dneh se bodo poleg simpozija zvrstili tudi številni drugi zanimivi dogodki, ki vabijo tako ljubitelje kulinarike kot tudi strokovnjake.   

V zadnjih letih smo v Sloveniji na področju gastronomije naredili velike korake in tako vsi skupaj uresničujemo cilj postati zanimiva in prepoznavna destinacija za vrhunska petzvezdična doživetja.

 »Dogajanje v slovenski gastronomiji že dolgo ni bilo tako živahno. Po vsej državi se uveljavljajo imena kuharskih mojstrov in gostinskih obratov ter vinskih kleti in etiket, ki privabljajo tako domače kot tuje goste. Odkriva jih tudi strokovna javnost, kar jim je prineslo različna priznanja in uvrstitve, izpostavljajo jih priznani mediji in vplivneži z družbenih omrežij. V Sloveniji so že prisotne mednarodne blagovne znamke kot Gault&Millau, The World’s 50 Best Restaurants, JRE, Slow Food International, Decanter World Wine Awards in izjemno smo ponosni na naziv Slovenija Evropska gastronomska regija 2021. Naredili smo veliko, a še več dela nas čaka v prihodnje, da bo Slovenija poleg prepoznavnosti kot zelene države za aktivni oddih pridobila tudi podobo destinacije za odlična gastronomska doživetja, ki prispevajo k butični ponudbi za zahtevnega gosta. Dogodki z izjemnimi gosti, kot je European Food Summit, vsekakor pripomorejo k temu, zato se je Slovenska turistična organizacija odločila za partnerstvo pri njegovi izvedbi, hkrati pa se je tudi vključila v organizacijo študijskih tur za tuje medije. Tovrstni projekti so pomembni za dvigovanje vidnosti in prepoznavnosti naše gastronomske ponudbe v tujini, predvsem pa se mi zdi ključno, da bomo s spoznavanjem dela in življenjskih zgodb priznanih gostov spoznali tudi različne dobre prakse, ki nam lahko pomagajo pri našem delu in nadaljnjih razvojnih korakih,« je izpostavila mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Štiridnevni dogodek European Food Summit, ki bo potekal od 16. do 19. marca, bo še kako prevetril kulinarično dogajanje. Prihoda številnih velikih kuharskih imen, ki sta jih v Slovenijo v imenu partnerjev dogodka Slovenske turistične organizacije (STO) inTurizma Ljubljana ter organizatorja dogodka Jezeršek gostinstva osebno povabila Ana Roš in kurator dogodka Andrea Petrini, se še posebej veselijo slovenski kuharski mojstri in vsi, ki delujejo na področju gastronomije in turizma.

Pomen in program dogodka so na današnji novinarski konferenci predstavili Martin Jezeršek, Jezeršek gostinstvo,  Ana Roš, kuharska mojstrica, Andrea Petrini, kurator dogodka, mag. Maja Pak, direktorica STO in mag. Petra Stušek, direktorica Turizem Ljubljana.

Več vam je na voljo v medijskem središču.

 

 

mag. Livija Kovač Kostantinovič
Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 65

E: livija.kovac@slovenia.info
W: www.slovenia.info

15. 3. 2019

Avtor

Administrator