Splošno

Po več kot desetih letih, Thies Bruhn zapušča pozicijo Generalnega direktorja hotela Kempinski Palace Portorož

 

Portorož, Slovenija, 15. marec 2019 – Po več kot desetih letih uspešnega vodenja hotela, Thies C. Bruhn, zapušča Slovenijo ter hotel Kempinski Palace Portorož, v želji, da se preseli bližje svoji družini v domači Nemčiji.

 

Po tem, ko je uspešno delal kot projektni vodja v pred-otvoritveni ter otvoritveni fazi prvega luksuznega 5-zvezdičnega hotela v Sloveniji, je bil Thies Christian Bruhn dne 1. septembra 2008 imenovan za generalnega direktorja hotela Kempinski Palace Portorož.

 

Rojen v družini hotelirjev, g. Bruhn s je že kot otrok se je v hotelskem okolju počutil domače. Hotelom Kempinski se je pridružil leta 1991, po uspešnem upravljanju številnih hotelov v Nemčiji ter delu na križarki The Royal Caribbean Cruise Line v Združenih državah Amerike ter na Bahamih.

 

Kot generalni direktor v Kempinskem je nastopil leta 1999, ko je prevzel krmilo Kempinski Hotela Rotes Ross v Leipzigu. S hotelom je uspešno upravljal vse do imenovanja za pozicijo generalnega direktorja hotela Kempinski Palace Portorož, takrat novega hotela v portfoliju skupine Kempinski.

 

Po lastni odločitvi, da zapusti hotel Palace ter Slovenijo, g. Bruhn pove: »V tej regiji sem preživel več kot 10 let in moram priznati, da sem se takoj ob prihodu zaljubil tako v samo destinacijo in njene lepote, kakor tudi v toploto tukajšnjih ljudi. Posledično je bila moja odločitev o tem, da zapustim Portorož izjemno težka, a na koncu je prevladala odločitev, da se preselim nazaj v rodno Nemčijo, kjer bom lahko bližje svoji družini. Slovenija, Portorož ter celotna Istra bodo zmeraj imeli posebno mesto v mojem srcu in prepričan sem, da se bom kot turist kmalu vrnil na toprečudovito destinacijo.«

 

V svojih 10-ih letih na čelu prvega luksuznega pet-zvezdičnega hotela v državi je ogromno pripomogel ne le k izjmnemu poslovanju hotela ter finančni uspešnosti le-tega, temveč je igral pomembno vlogo tudi pri samem razvoju turizma na nivoju destinacije. Bil je pionir ter idejni vodja številnih projektov ter zgodb o uspehu – da jih naštejemo le nekaj: od postavitve Portoroža na zemljevid luksuznih destinacij za visokoprofilne goste, so-organizacije številnih mednarodnih predstavitev avtomobilov ter produktov, pa vse do podpore lokalnemu okolju skozi zagon sedaj že vsakoletnih dogodkov Božično-novoletna ter Velikonočna tržnica v parku hotela.

V Nemčiji čaka nanj nov izziv; Thies Bruhn bo s pozicijo Generalnega direktorja prevzel vodenje hotela Grand Hotel Heiligendamm, ikoničnega obmorskega hotela na severu Nemčije, kjer prizna, da bo »z odprtimi rokami pozdravil vse svoje prijatelje iz Slovenije«.

 

 

Kontakt za medije:

Petra Zierer

Marketing & eCommerce Manager

Kempinski Palace Portorož
Obala 45 · 6320 Portorož · Slovenia

+386 (0)5 692 7666 · M +386 (0)40 457 171

petra.zierer@kempinski.com

www.kempinski.com/portoroz · Kempinski – Hoteliers since 1897

A member of Global Hotel Alliance · gha.com

Virtuoso Member – Specialists in the Art of Travel

Winner of 2018 Travelers’ Choice Award by TripAdvisor

16. 3. 2019

Avtor

Administrator