Splošno

RIS pričenja z uličnim delom – Srečko gre na popotovanje po Posavju

V okviru regijskega projekta Rast(išče) sreče, na kratko RIS, so partnerji MC Krško, DI Zaupanje, KTRC Radeče in MD Bistrica ob Sotli zakorakali v drugo polovico izvedbe aktivnosti. Novost v letu 2019 je, da vsi partnerji pričnejo z izvajanjem uličnega mladinskega dela, ki so ga v preteklem letu samo raziskovali. Ulično delo je namenjeno temu, da mladinski delavci gredo na teren tam, kjer se mladi zadržujejo (na ulice, igrišča….). V ta namen so proti koncu leta 2018 preuredili njihovo terensko vozilo – kombi z imenom (O)srečevalnik, na kratko Srečko, v mobilni mladinski center na kolesih.

Ker si želijo Srečka, mladinske delavce ter hkrati tudi njihovo novo dejavnost predstaviti strokovni javnosti, bodočim uporabnikom in širše, se bodo 14. 3. 2019 podali na obisk institucij v Krškem, s katerim naznanjajo tudi začetek izvedbe intervencij uličnega dela.  V ponedeljek, 18. 3. 2019 pa bodo obiskali še šole v občini Krško.

Urnik obiska v četrtek, 14. 3. 2019:

9.00 – Policijska postaja Krško

10.00 – parkirišče pred Občino Krško za Občino Krško in CSD Posavje, Enota Krško

11.00 – Uprava CSD Posavje

Urnik obiska v ponedeljek, 18. 3. 2019:

11.00 – ŠC Krško – Sevnica

13.00 – OŠ Brestanica

13:45  – OŠ Leskovec

V letu 2019 bodo partnerji v projektu MC Krško, DI Zaupanje, KTRC Radeče in MD Bistrica ob Sotli še naprej izvajali preventivna središča in individualno delo z mladostniki. Preventivna središča so na voljo mladostnikom v času po zaključku pouka za druženje, pisanje domačih nalog, sodelovanje v delavnicah…

Partnerji vabijo k sodelovanju tudi nove prostovoljce, ki si želijo delati z mladimi in širiti svoje znanje in veščine. Zainteresirani lahko pišete na mihaela.kovacic@mc-krsko.si in barbara.masnik@mc-krsko.si.

Vse aktivnosti v projektu so za uporabnike brezplačne.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

KONTAKTNA OSEBA:

Mihaela Kovačič, Vodja projekta RIS, MC Krško:

mihaela.kovacic@mc-krsko.si ali 041 637 662

18. 3. 2019

Avtor

Administrator