Šport

Zmagoslaven začetek nove sezone formule 1 na TV3

Foto: TV3

Ta konec tedna so ljubitelji formule 1 le prišli na svoj račun – začela se je namreč nova sezona. Kako priljubljen je ta dirkaški šport, spet dokazuje podatek o gledanosti, saj smo bili tudi tokrat najbolj gledana televizija v času neposrednega prenosa dirke (16% SHR, vir: AGB Nielsen).

Po sezoni, v kateri ni uspel zmagati in po kateri so ga mnogi že odpisali, je Valtteri Botas z dominantno zmago na VN Avstralije napovedal, da bo letos resen kandidat za naslov prvaka. Še več: Mercedes je v Melbournu odnesel dvojno zmago, zgodovinska statistka pa pravi, da je v takih primerih moštvo vedno postane prvak, zmagoviti dirkač pa prvak na koncu sezone. Bo torej tudi letos tako?

Seveda se s tem niti slučajno ne strinja Lewis Hamilton, pa tudi Max Verstappen in Sebastian Vettel ne. Prav slednji je lani zmagal na VN Bahraina, ki bo na sporedu 31. marca. Lani je Vettel le za nekaj desetink ugnal prav Bottasa in tudi letos si lahko obetamo izjemno tesen boj za vrh – še posebej, ker je tudi Red Bull s Hondinim motorjem očitno izredno konkurenčen.

Nič manj napeto ne bo v boju za nižja mesta: Haas, Renault, Racing Point, Alfa in tudi McLaren so v Avstraliji dokazali, da imajo zelo izenačene dirkalnike, podobno pa velja tudi za Toro Rosso.

In še ena pomembna novost za gledalce F1 na TV3: od VN Bahraina naprej bomo nedeljski program F začeli že uro pred dirko, s studijsko oddajo, ki jo bo vodila Katarina Jurkovič.

 

Sonja Javornik

stiki z javnostmi TV3

18. 3. 2019

Avtor

Administrator