Kultura

SPOROČILO ZA JAVNOST_21. 3. 2019: VIII. GRAJSKE HARMONIJE – III. KONCERT_28.3.2019

Pozdravljeni,

 

Foto: KDNG

četrtek, 28. marca 2019, ob 20. uri, zaključujemo z letošnjim ciklom komorne in solistične glasbe Grajske harmonije v dvorani renesančnega Gradu Kromberk. Na zadnjem koncertu letošnje sezone bo nastopil latvijski Trio Metamorfoze. Glasbenice, flavtistki Liene Dobičina in Zane Jurēvica ter pianistka Zane Rubesa, so nagrajenke 10. mednarodnega tekmovanja SVIREL.

Ob napovedi pa še opomnik za sobotni koncert simfoničnega Orkestra Mitteleuropa, ki se bo tokrat pod taktirko dirigenta Igorja Zobina pri nas predstavil z edinstvenim rock programom združenim pod naslovom The other side/Druga stran rocka. Koncert bosta snemala deželni radio RAI FVG – slovenski program in TV Koper-Capodistria.

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

+386 5 335 40 13

+386 41 775 089

www.kulturnidom-ng.si

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

VIII. koncertna sezona/ III. koncert

 

TRIO METAMORFOZE

Liene Dobičina in Zane Jurēvica, flavta,

Zane Rubesa, klavir.

 

Četrtek, 28. marec 2019, ob 20. uri

Grad Kromberk

 

V četrtek, 28. marca 2019, ob 20. uri, zaključujemo s ciklom komorne in solistične glasbe Grajske harmonije v dvorani renesančnega Gradu Kromberk. Na zadnjem koncertu letošnje sezone bo nastopil latvijski Trio Metamorfoze. Glasbenice, flavtistki Liene Dobičina in Zane Jurēvica ter pianistka Zane Rubesa, so nagrajenke 10. mednarodnega tekmovanja SVIREL. Repertoar tria je raznolik in vsebuje tako mojstrovine baroka in klasicizma kot tudi sodobno glasbo, s posebnim poudarkom na izvirni glasbi, napisani prav za tako posebno zasedbo. Program zadnjega koncerta letošnjega cikla: F. Kuhlau – G. Briccialdi, J. M. Damase, C. M. Redel, V. Erdmann, A. Rožman in A. Giacometti. Vstopnina 13 € in 9 €, vabljeni!

Trio Metamorfoze združuje tri mlade in talentirane latvijske glasbenice, flavtistki Liene Dobičina in Zane Jurēvica ter pianistko Zane Rubesa. Trio so ustanovile leta 2015 in od takrat redno delujejo. Nastopale so v Latviji, Belgiji, Nemčiji in v Sloveniji. Glasbenice so diplomirale na Akademiji za glasbo Jāzeps Vītols. Flavtistki sta študij opravljali pod mentorstvom Imants Sneibis, pianistka pa je obiskovala razred Arnis Zandmanis. Leta 2017 je trio osvojil tretje mesto na Mednarodnem tekmovanju za flavtiste Friedrich Kuhlau v Nemčiji, leta 2018 je postal zmagovalec v kategoriji komorne igre na 10. Mednarodnem glasbenem tekmovanju Svirél v Sloveniji in tako si je prislužil med drugimi nagradami tudi posebno nagrado, celovečerni koncert v ciklu Grajske harmonije Kulturnega doma Nova Gorica. Repertoar tria je raznolik in vsebuje tako mojstrovine baroka in klasicizma kot tudi sodobno glasbo, s posebnim poudarkom na izvirni glasbi, namenoma napisani za tako posebno zasedbo, kot je Trio Metamorfoze. Z namenom izvajanja čim več izvirne glasbe za tovrstno zasedbo se je trio povezal z mnogimi evropskimi in mehiškimi skladatelji. Z nekaterimi med njimi je vzpostavil uspešna in plodna sodelovanja.

Redna cena posamičnih vstopnic je 13 €,

znižana cena vstopnice za dijake, študente, brezposelne, upokojence in invalide pa je 9 €.

Na razpolago za morebitne dodatne informacije se vam že v naprej zahvaljujemo

za najavo dogodka v vašem mediju.

 

PROGRAM:

 

  1. Kuhlau/G. Briccialdi (1786–1832)/(1818–1881):

Duet za dve flavti in klavir, op. 102/2

 

  1. M. Damase (1928–2013):

Trio za dve flavti in klavir

Allegretto

Andante

Andante-Allegro-Allegro risoluto

 

  1. Erdmann – Abele (1944):

Mobile I za dve flavti in klavir

 

  1. M. Redel (1947):

Ognjeni ples za dve flavti in klavir, op. 69

 

  1. Giacometti (1957):

Afriške ptice

 

  1. Rozman (1989):

Dve reki

 

 

Koncertni list

21. 3. 2019

Avtor

Administrator