Avtomobilizem

Novi Renault Clio je v glasovanju francoskih medijev RTL – Auto Plus – Turbo prejel veliko nagrado za najboljši serijski avtomobil

Komaj je bil predstavljen na avtomobilski razstavi v Ženevi, je novi Clio že osvojil svojo prvo nagrado! V glasovanju občinstva francoskih medijev Auto Plus, RTL in Turbo si je prislužil prvo mesto v kategoriji serijski avtomobil z letošnje avtomobilske razstave v Ženevi 2019. To je lepo priznanje za ikonični model Skupine Renault, ki je v konkurenci osmih serijskih modelov, predstavljenih na letošnji razstavi v Ženevi, prejel absolutno večino, 56 odstotkov glasov.

Nouvelle Renault CLIO - élue voiture du salon de l'automobile de Genève

Novi Clio odpira novo poglavje sage, ki se je začela leta 1990. Skoraj 30 let kasneje je bilo prodanih že 15 milijonov primerkov modela Clio, ki je s tem postal komercialno najuspešnejši francoski avtomobil na svetu. Leto 2019 prinaša novo generacijo in odločenost, da obdrži vodilno mesto v svojem segmentu. Pri tem Cliu v prid govorijo tudi prostorna in inovativna notranjščina, največji zasloni v tem razredu s povsem novo povezljivo multimedijsko napravo Easy Link. Novi Clio je v mnogih pogledih tudi pionir za Skupino Renault in za svoj segment. Uvaja namreč novo tehnologijo hibridnega pogona E-TECH in napredna vozniška pomagala, ki pomenijo tudi prvi korak k povsem avtonomni vožnji.

“Navdušeni smo nad spoznanjem, da je javnost tako dobro sprejela obliko novega Clia. Preobrazba notranjščine je očitna že na prvi pogled z dovršenim konceptom Smart Cockpit, ki je osredotočen na tehnologijo, udobnost in prostornost tako za voznika kot za vse potnike. Novi Clio je vsestranski avtomobil, čigar vgrajene tehnologije bodo še bolj poenostavile vsakdanje življenje naših kupcev,” je dejal Antoine Genin, direktor za oblikovanje notranjosti.

Nouvelle Renault CLIO - élue voiture du salon de l'automobile de Genève

“To je prva nagrada za novi Clio in za vse ekipe, ki so si prizadevali ustvariti najboljši Clio doslej. Veseli nas, da se je naše interno navdušenje zdaj v veliki meri odrazilo tudi v široki javnosti in med mnogimi ljubitelji. To je znak pristnega zaupanja Renaultu in novemu Cliu, ki napoveduje niz novih izdelkov, ki bodo povezljivi, električni in avtonomni,” je dejal Olivier Brosse, direktor programa Novi Clio.

Foto in PR: Renault

27. 3. 2019

Avtor

Administrator