Pomežik soncu je akcija, s katero želijo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije čim večjemu številu otrok iz socialno ogroženih družin zagotoviti brezplačne počitnice. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo teden brezskrbnosti, ko razvijajo svoje talente in odkrivajo svoje potenciale. To je za otroke mnogo več kot samo priložnost za počitnice na morju. Je tudi možnost enakovrednega vključevanja v družbo, ki otrokom ponudi pogum, da se pozneje morda izvijejo iz začaranega kroga revščine. V akciji letos sodelujejo tudi oddaje Televizije Slovenija – Tednik, kviz Vem! in Vikend paket.

V tednu od 8. do 15. aprila boste lahko s klicem na humanitarno številko 090 93 30 93darovali 1,25 evra, če pa želite darovati več, lahko pošljete sporočilo s ključno besedo POMEZIK5 na 1919 in darovali boste 5 evrov. Z vašimi prispevki boste marsikateremu otroku omogočili nepozabne počitnice na morju.

Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenija. Foto: Žiga Dornik (Offline Visuals)

»Letošnje leto je za humanitarni program Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) – Pomežik soncu® posebno leto, saj obeležuje 20 let programa, ki omogoča otrokom počitnice na morju. V obdobju od leta 1999 smo skozi program zbrali več kot 2,5 milijona evrov, na brezplačno letovanje pa je odšlo več kot 11.000 otrok. Tudi letos bi radi počitnice zagotovili čim več otrokom, zato je sleherna pomoč pri zbiranju sredstev izjemno dragocena. Tako se ZPMS iskreno zahvaljuje RTV Sloveniji, da je ponovno izkazala dobro voljo in podprla projekt skozi svoje oddaje. Hvala, ker gledalkam in gledalcem podrobneje predstavljate projekte ZPMS in jih tako tudi spodbujate k oddaji prispevkov za boljši jutri otrok in družin. Verjamemo, da bomo z vašo pomočjo in s pomočjo gledalcev ponovno uspeli zbrati pomemben del finančnih sredstev za letovanje otrok. Hvala tudi v imenu otrok in družin. Ob tej priložnosti bi želeli povabiti tudi vse gledalke in gledalce, da se udeležite velikega dobrodelnega koncerta v sklopu programa Pomežik soncu® – Dan za rock, ki bo 8. junija v družbi znanih slovenskih obrazov na Kongresnem trgu v Ljubljani,« se zahvaljuje in k sodelovanju vabi, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenija.

V dobrodelnem kvizu Vem! bodo sodelovali Darja Groznik, Emir Jušič in Saša Krajnc. Foto: Žiga Culiberg

Pomežik soncu na TV Slovenija

Dobrodelni teden Pomežik soncu® bodo odprli v oddaji Tednik. Vse od 8. aprila pa do 15. aprila boste lahko svoj oddali prispevek za brezplačne počitnice otrok družin v stiski. Foto: Žiga Culiberg

Z zbiranjem sredstev za dobrodelno akcijo Pomežik soncu® bodo začeli v ponedeljek, 8. aprila, v oddaji Tednik. S posebnim prispevkom posvečenim akciji se bodo odprle tudi številke za darovanje. Teden dni kasneje, 15. aprila, bodo prav tako v Tedniku zaključili akcijo in sporočili končni znesek zbranih sredstev.

V dobrodelnem kvizu Vem! bodo v petek,12. aprila, sodelovali Darja Groznik, predsednica ZPMS, Emir Jušič, ravnatelj OŠ Nove Jarše in zborovodja otroškega pevskega zbora OŠ Nove Jarše, znanega tudi pod imenom Rock mulčki, in Saša Krajnc, voditelj Dnevnika in eden od zaščitnih obrazov informativnih oddaj na TV Slovenija.

V Vikend paket prihajajo sami podporniki ZPMS-ja. Foto: Žiga Culiberg.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket bo v nedeljo, 14. aprila, gostila same podpornike ZPMS-ja. Za Jožetovo komentatorsko omizje bodo kot komentatorji sedli: Urška Vučak Markež, Klemen Janežič in Primož Suhodolčan, na Bernardino »zofo« pa pride tudi Darja Groznik, predsednica ZPMS-ja. Ustvarjalci Vikend paketa napovedujejo tudi posebnega gosta, ki ostaja presenečenje. Na glasbenem odru bodo za glasbo poskrbeli Rock mulčki skupaj s skupino Orlek.

Avtorja fotografij sta Žiga Culiberg in Žiga Dornik (Offline Visuals). V polni resoluciji so na voljo tukaj.