Gospodarstvo

Obrtniki in podjetniki končno dobili svojega predstavnika v Vladi

 

Ljubljana, 28. marec 2019 – Vlada Marjana Šarca je na pobudo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) danes imenovala državnega sekretarja za malo gospodarstvo. To je postal obrtnik Franc Vesel. Obrtniki in podjetniki so zadovoljni, da bo ta segment gospodarstva s 117 tisoč poslovnimi subjekti in 352 tisoč zaposlenimi, ki je hrbtenica slovenskega gospodarstva, končno dobil svojega predstavnika v vladi.

“Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je z današnjim imenovanjem državnega sekretarja za malo gospodarstvo dokazal, da zna izpolniti svoje obljube in da mu je mar za slovensko malo gospodarstvo. Od Franca Vesela pričakujemo, da bo uspešno reševal probleme malega gospodarstva in pomagal pri izboljšanju poslovnega okolja,” je ob današnjem imenovanju poudaril Branko Meh, predsednik OZS.

Franc Vesel prihaja iz obrtniške družine in je tudi sam obrtnik. 30 let se je ukvarjal s predelavo lesa, 14 let je bil predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ribnica in je tudi član kolegija predsednika OZS. Ker pozna probleme obrtnikov in podjetnikov, v OZS verjamemo, da jih bo lažje in tudi uspešneje reševal.

Zahtevo po državnem sekretarju za malo gospodarstvo je OZS predstavila že na Forumu obrti in podjetništva maja lani, torej pred državnozborskimi volitvami. Obljube vseh političnih strank z izjemo Levice so tedaj bile, da bomo dobili državnega sekretarja za malo gospodarstvo, če ne celo ministra.

Na seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo sredi februarja letos pa je večina članov tega Odbora, sicer poslancev Državnega zbora, glasovala proti državnemu sekretarju za malo gospodarstvo. OZS je zato v začetku marca sklicala novinarsko konferenco, na kateri je ostro protestirala in ponovno predstavila ključne razloge, zakaj malo gospodarstvo potrebuje svojega predstavnika v vladi. Šarec je prošnjo OZS uslišal in dan kasneje napovedal, da bo v svojem kabinetu imenoval državnega sekretarja za malo gospodarstvo. Z današnjim imenovanjem je premier svojo obljubo tudi izpolnil.

 

 

Mira Črešnar

Vodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE

Celovška 71, 1000 Ljubljana

T:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501

M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

28. 3. 2019

Avtor

Administrator