Tehnologija

Vive Focus Plus bo na voljo od 15. aprila za 829,00 EUR (brez DDV).

 

Novi Vive Focus Plus – večnamenski način delovanja omogoča dostopnost številnim eksternim vsebinam.

HTC VIVE je na letni konferenci VIVE® Ecosystem Conference (VEC2019) v Shenzhenu razkril cene, razpoložljivost, podrobnosti o naprednih lečah in večnamenskem načinu delovanja novega Vive Focus Plus, ki omogoča dostop do številnih eksternih vsebin. Zasnovali so ga na osnovi potreb zasebnih uporabnikov, s tem pa razvijalcem in poslovnim partnerjem ponudili napredne leče, vgrajene v HMD, s katerimi bodo izboljšali jasnost slike, predmeti pa bodo bolj realni kot kdaj koli prej. Naglavni sistem bo od 15. aprila naprej na voljo na spletni strani Vive za 699,00 EUR (brez DDV). V Evropi bo fizičnim kupcem licenca in dve-letna garancija na voljo v paketu Advantage (130,00 EUR brez DDV). Vive Focus Plus bo sprva možno kupiti na 25 svetovnih trgih v 19 jezikih.

“Virtualna resničnost je z novo generacijo samostojnih VR naprav, ki omogočajo popolno svobodo pri uporabi, naredila velik korak naprej. Navdušeni smo, ker številni izkušeni razvijalci in poslovni partnerji podpirajo proizvod, kar VR/AR sistemom odpira vrata v življenja uporabnikov,” je povedalAlvin Wang Graylin, HTC Kitajska.

Nove, kristalno jasne slike in posodobljene funkcije za poslovno uporabo

Vive Focus Plus je zasnovan na podlagi potreb poslovnih uporabnikov. Vsebuje nove leče, ki omogočajo jasno, ostro in bolj realistično sliko. Posledično se bodo uporabniki VR naglavnega sistema še bolj poglobili v virtualni svet. Novi dvojni krmilniki 6DoF, večje udobje med daljšimi VR sejami in izboljšane leče, uporabnikom Vive Focus Plus omogočajo zabrisati mejo med resničnostjo in fikcijo. Na večjem delu tržišča bo licenca na voljo brez doplačila.

Poganja ga platforma VIVE WAVETM z vsebino VIVEPORTTM, kar uporabnikom omogočajo dostop do skoraj 250 Vive Wave aplikacij, ki so nameščene na Vive Focus Plus in hkrati do naročniškega paketa Viveport Infinity Wave z Vive Focus, ki vključuje več kot 70 premium igrer. Številne nove igre so bile predstavljene na VEC2019, kar je udeležence še posebej razveselilo.

Nov večnamenski način delovanja je Vive Focus Plus postavil v središče virtualne resničnosti s številnimi vsebinami

Z novim dvojnim krmilnikom 6DoF in večnamenskim načinom delovanja, uporabniki Vive Focus Plus lahko uživajo v vsebini VR in dostopajo do velike zbirke na številnih napravah. Novi večnamenski način delovanja bo kompatibilen z osebnimi računalniki, ki omogočajo VR, prenosnimi računalniki, pametnimi telefoni, igralnimi konzolami, napravami, ki podpirajo 2D video, kamerami, ki pokrivajo 360 stopinj prostora in predvajajo vsebino v živo ter prihajajočimi VR storitvami v oblaku. Vse razširjene vsebine so bile v živo predstavljene na VEC2019 konferenci.

Izpostavljene vsebine na konferenci Vive Ecosystem Conference 2019

Predstavljenih je bilo več kot 15 različnih samostojnih 6DoF aplikacij, vključno z igrami v arenah in multi-igralnih doživetij. Z Vive Focus Plus bodo uporabniki izkusili igro z več igralci in se počutili kot na resničnem Paintball igrišču. Predstavili so tudi ModalVR, ki ga je soustanovil Nolan Bushnell, – super prostorski sistem za sledenje, ki bo omogočal spremljanje do 40 samostojnih naprav v realnem času v prostoru velikem do 2.740 kvadratnih metrov, kar predstavlja velik potencial za tematske zabaviščne parke.

Med konferenco VEC2019, je VIVE predstavil tudi prvo v celoti interaktivno mixed-reality igro, ki so jo ustvarili v New Tech Walkers Studiu, primerno za samostojne VR naprave. Uporabniki bodo imeli med dotikanjem virtualnih predmetov preko kamer na Vive Focus Plus popoln nadzor nad resničnim prostorom, kar jim bo zagotovilo popolno varnost.

Na konferenci VEC2019 so predstavili tudi 5G Hub, ki je veliko zanimanja sprožil na konferenci MWC2019. Naprava je prikazala potencial interaktivnega 5G Cloud VR izvajanja in visoko ločljivega 360 stopinjskega video predvajanja v živo. Z novo kamero Insta360 z dvojnim delovanjem 180/360, ki je bila osnovana za platformo Vive Wave, bodo uporabniki Vive Focus in vseh naprav, k podpirajo Vive Wave, svoj sistem lahko povezali z EVO preko brezžičnega internetnega omrežja wi-fi ali pa prihajajočega 5G omrežja in na ta način s svojimi prijatelji in družino širom sveta delili ključne dogodke svojega življenja.

Na konferenci VEC2019 je HTC Vive z dogovorom o skupnem ustvarjanju VR vsebin s podjetjem Beijing Culture Co. Ltd., ki temelji na kitajskem filmu \”The Wandering Earth\”\”, še poglobil povezavo med VR in zabavno industrijo.

Do kakovostnih fotografij in video vsebin lahko dostopate preko povezave:press kit.

Vive Focus Plus specifikacije:

Zaslon: 3K AMOLED (2880×1600)

Procesor: Qualcomm Snapdragon™835

Zvočniki: Vgrajeni zvočniki

Pot: Inside-Out

Hitrost predvajanja vsebine: 75Hz

Vidno polje: 110 stopinj

Baterija: 4000 mAh

Krmilnik: 6DoF

Povezovanje podatkov: Wi-Fi® 802.11 a/b/g/n/ac

Spomin (RAM/ROM): 4/32 GB

Konektor: USB Type-C

Polnjenje: QC3.0

Šifriranje: Na osnovi datotek (enaka varnost kot pri pametnih telefonih Andriod)

O HTC VIVE

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost, narejena in optimizirana za interakcijo v navideznem prostoru in za doživetja, podobna tistim v realnem življenju. VIVE je ustvaril najmočnejši ekosistem za strojno opremo in programsko opremo VR, ki navidezno resničnost približuje potrošnikom, razvijalcem in podjetjem. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše VR strojne opreme na trgu, ki jo podpira VIVE X, razvojni pospeševalnik s skladom 100 milijonov dolarjev za VR in z njim povezane zagonske tehnologije. Viveport je globalna platforma in trgovina z aplikacijami z najpomembnejšim svetovnim naročniškim modelom VR, ki deluje v več kot 60 državah.

Za več informacij o VIVE obiščitewww.vive.com.

29. 3. 2019

Avtor

Administrator