Splošno

Pozdravljeni.

Med 3. in 8. aprilom prihaja v Slovenijo skupina mladih navdušenih študentov s švedske Univerze Lund, ki že mesec dni pripravlja študijsko nalogo na temo trajnostnega razvoja na našem Komenskem Krasu. Iščejo uporabne in praktične rešitve. Posebej jih zanimajo priložnosti, ki jih za turizem prinašata naša naravna in kulturna dediščina.

Foto: JZK in Nino Verdnik

 

V sklopu magistrskega študija na področju znanosti o okolju, politike in upravljanja, ki je del programa, ki je v zadnjih 24. letih izobrazil že veliko mladih strokovnjakov, bodo v praktičnem projektu svetovanja o okolju in trajnostnem razvoju tokrat sodelovali Dylan, Bobby, Anja in Bauke. Njihov projekt bo osredotočen na Volčji Grad in celoten Komenski Kras, ostale skupine iz tega programa pa letos izvajajo projekte še v Avstriji, Indiji, na Portugalskem, Švedskem in v Združenem kraljestvu.

Vabljeni, da se nam pridružite na delavnici, ki jo pripravljajo posebej za mlade
z našega okolja, in za vse, ki jih ta tematika zanima, in sicer

 

v petek, 5. aprila 2019, ob 16. uri, v vaškem domu na Volčjem Gradu.

Predstavili nam bodo svoj pristop in izzive, ki so jih prepoznali, v odprti diskusiji pa želijo pridobiti čim več povratnih informacij tudi od udeležencev.

S svojo končno predstavitvijo raziskovalnega projekta pa nas bodo seznanili

v nedeljo, 7. aprila 2019, ob 18. uri, v vaškem domu na Volčjem Gradu.

Sama predstavitev bo ponazorila njihove končne ugotovitve in podala različna izhodišča za nadaljnji razvoj trajnostnega razvoja Volčjega Grada in Komenskega Krasa. Hkrati predstavlja srečanje idealno priložnost, da se z Dylanom, Bobbyjem, Anjo in Bauke tudi pobliže spoznamo, čas bo pa tudi za diskusijo in izmenjavo mnenj. Na delavnico ste lepo vabljeni predstavniki medijev, ki boste našim gostom lahko zastavili svoja vprašanja in se tako podrobneje seznanili z glavnimi informacijami projekta ter rezultati.

Motivacija skupine iz Švedske, da pridejo ravno k nam, je predvsem v uporabi njihovih mnogoterih znanj in delovnih izkušenj, ki jih bo uporabila za pomoč pri razvoju strokovnih, akademsko podprtih in praktičnih rešitev v regiji z velikim potencialom za trajnostni razvoj. Cilj projekta je dvojne narave. Prvič, študent sodeluje z različnimi ponudniki in tako dobi vpogled v praktične izzive v trajnostnem delu ter pomaga razviti strategije za premagovanje raznovrstnih izzivov. Drugič, skupina je odločena, da s svojim strokovnim znanjem in skupnim delom prispeva k razvoju trajnostne turistične ponudbe v regiji.

Izkoristite to priložnost za druženje in nabiranje novih znanj ter posredujte vabilo naprej še komu, ki bi ga tovrstno srečanje pritegnilo.

Če vam nedeljska predstavitev terminsko ne ustreza, se lahko za pogovor s študenti dogovorimo tudi ob drugi priložnosti med tednom, ko bodo pridobivali informacije s strani različnih deležnikov – organizacij in ponudnikov Komenskega Krasa.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vaše objave in vas vljudno vabimo, da se nam ob tej edinstveni priliki tudi pridružite!

Ekipa Javnega zavoda Komenski Kras

Dodatne informacije:

Javni zavod Komenski Kras
Štanjela 1a
6222 Štanjel

T: +386 (0)5 769 00 56
@: tic@stanjel.eu

Kontaktna oseba: Urban Grmek Masič

31. 3. 2019

Avtor

Administrator