Kultura

Medijsko sporočilo – najava 6. koncerta Zvoki mladosti

Glasbena šola Nova Gorica v aprilu napoveduje zadnji, 6. koncert iz cikla Zvoki mladosti, na katerem bosta nastopila pevca, sopranistka Polona Kante Pavlin intenorist David Čadež, oba redno zaposlena člana zbora SNG Opera in balet Ljubljana. Pri klavirju ju bo spremljal učitelj Glasbene šole Nova Gorica, Miha Štokelj. Vsi trije so bili nekoč učenci Glasbene šole Nova Gorica.

 

Zaključni koncert šeste sezone bo v četrtek, 4. aprila 2019, ob 18. uri v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica. Na programu bodo dela slovenskih skladateljev tako iz časa pozne romantike, kot sta Fran Vilhar in Josip Pavčič kot tudi sodobne skladateljice, kot je Katarina Pustinek Rakar. Poleg tega bosta pevca dala velik poudarek na glasbo norveškega glasbenega romantika, Edvarda Griega, predstavila bosta več odlomkov iz oper Figarova svatba in Don Giovanni Wolfganga Amadeusa Mozarta. Manjkala ne bodo niti dela mojstrov operete, Franza Leharja, in Jacquesa Offenbacha.

Več o koncertu lahko preberete na spletni strani: http://gsng.splet.arnes.si/zvoki-mladosti-20182019/polona-kante-pavlin-in-david-cadez/.

˜˜˜

Glasbena šola Nova Gorica je v tem šolskem letu, ko praznuje 70-letnico delovanja, cikel Zvoki mladosti nekoliko drugače oblikovala. Nastopajoči na teh večerih so nekdanji učenci šole, ki so izbrali glasbo za poklicno pot, so študij glasbe končali in sedaj se udejstvujejo tudi koncertno. Cikel Zvoki mladosti v svoji 6. sezoni ohranja poslanstvo: otroke in mlade z Glasbene šole Nova Gorica koncertno izobražuje v zrelo in razgledano občinstvo.

˜˜˜

Vstopnine ni.

Vljudno prosimo za najavo dogodka v vašem mediju in vas obenem vabimo na koncert.

Z lepimi pozdravi,

Pisarna za odnose z javnostmi

Glasbena šola Nova Gorica

Cankarjeva ulica 8, 5000 Nova Gorica

05 335 10 50

gs.nova-gorica@guest.arnes.si
FB www.facebook.com/gsnovagorica/

www.gsng.si

1. 4. 2019

Avtor

Administrator