Šport

Lisjaki v finalu hokejskega državnega prvenstva U 18

Foto: HD MB

 

Maribor/Jesenice, 2. 4. 2019 – Mladinska ekipa Hokejsko drsalnega kluba (HDK) Maribor je letos dosegla izjemen uspeh: uvrstitev v finale državnega prvenstva do 18 let. V finalu mariborskim Lisjakom stoji nasproti ekipa HD HIDRIA Jesenice, s katero bodo v spopadu za naslov državnih prvakov odigrali vsaj dve tekmi.

Prvi obračun finala državnega hokejskega prvenstva v kategoriji U 18 med HDK Maribor in HD Hidria Jesenice bo ta torek potekal na Gorenjskem; v dvorani Podmežakla se bo tekma pričela ob 19. uri

Naslednji dvoboj med letos najboljšima slovenskima hokejskima moštvoma do 18 let bo sledil že v četrtek, 4. aprila, v mariborski Ledni dvorani. Tekma v Mariboru se bo začela ob 19. uri, vstop v dvorano pa bo prost, zato vabimo obiskovalce, da si jo ogledajo v čim večjem številu in z bučnim spodbujanjem pomagajo domačim Lisjakom do dobrega rezultata.

V primeru, če dva medsebojna obračuna še ne bosta dala skupnega zmagovalca državnega prvenstva v hokeju na ledu v kategoriji U 18, se bodo Lisjaki še enkrat odpravili na gostovanje k Železarjem. Morebitna tretja tekma bo na Jesenicah 8. aprila.

Na poti do finala so mladinci HDK Maribor v polfinalu izločili ekipo HK Slavija iz Zaloga; že na gostovanju so slavili z rezultatom 2 : 0, doma pa nato zabeležili še eno zmago z izidom 4 : 1.

Prepričljiva uvrstitev v finale je tudi odraz dobrega in strokovnega dela v različnih selekcijah HDK Maribor. Pri tem nas veseli, da ima hokej na ledu v Mariboru vse več privržencev in verjamemo, da se bomo v prihodnje skupaj veselili še kakšnega odmevnega uspeha mladih mariborskih hokejistov.

Hokejsko drsalni klub Maribor

Tina Frank

2. 4. 2019

Avtor

Administrator