Gospodarstvo

Sporočilo za javnost

 

Slovenska transportno logistična delegacija nadaljuje skupinsko promocijo Slovenije kot logistične platforme zaSrednjo in Jugo-vzhodno Evropo, tokrat v Indiji

Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za promet in Javna agencija SPIRIT Slovenija nadaljujeta s promocijo Slovenije kot logistične platforme za Srednjo in Jugo-vzhodno Evropo v Aziji, tokrat s promocijskimi dogodki v Indiji.Dvaindvajset-članska delegacija slovenskih gospodarstvenikov bo celovite transportno logistične rešitve za indijska podjetja, ki poslujejo s Srednjo in Jugovzhodno Evropo, predstavila v okviru promocijskih poslovnih konferenc ter individualnih poslovnihsrečanj, organiziranih 8. in 9. aprila 2019 v indijskem poslovnem in finančnem središču Mumbaiu, kjer med drugim deluje najpomembnejše indijsko kontejnersko pristanišče, ter 10. in 11. aprila v Chennaiu, ki je največje industrijsko in trgovsko središče južne Indije, znano tudi kot azijski Detroit.

V času obiska v Mumbaiu in Chennaiu se bo slovenska transportno logistična delegacijasrečala z indijskimi ladjarji, špediterji, logističnimi operaterji, podjetji pristaniških skupnosti, industrijskimi podjetji, izvozniki, uvozniki, trgovci, zainteresiranimi za transportno logistične storitve do zalednih trgov Slovenije in samega slovenskega trga.

Namen obiska delegacije je celovita promocijanajkrajše transportne poti do Srednje in Jugovzhodne Evrope ter predstavitev ponudbe konkurenčnih in visokokakovostnih transportno logističnih storitev za indijska podjetja, ki svoje blago pošiljajo kupcem v Evropi.Gre tudi za nadaljevanje promocijskih aktivnosti slovenskega transportno logističnega sektorja na prekomorskih trgih, s katero so na GZS – Združenju za promet organizirano pričeli leta 2009 v Maleziji in Singapurju, nadaljevali leta 2010 na Kitajskem in v Hong Kongu, 2010 v Indiji, 2013 in 2014 na Kitajskem, 2015 v Vietnamu in Indoneziji ter 2016 in 2018 na Japonskem.

Ciljnim strankam iz prekomorskih trgov se je slovenska transport logistika prvič organizirano predstavila tudi na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistics v Münchnu, prvič leta 2017, s čimer GZS – Združenje za transport ob sodelovanju Javne agencije SPIRIT Slovenija nadaljuje tudi junija letos.

Mag. Tajda Pelicon Vodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica Slovenije Služba za strateško komuniciranje in marketing Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana t:01 5898 136m:041 397 194 e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

2. 4. 2019

Avtor

Administrator