Avtomobilizem

China Challenge

China Challenge:

Volkswagen ID. R na “cesti do nebeških vrat”

 

→ Romain Dumas (F) bo na cesti do nebeških vrat Tianmen Shan vozil Volkswagnov ID. R

→ Edinstvena proga z 99ovinki in višinsko razliko 1.200m

→ V načrtu tekmovanje v igranju računalniških iger za postavitev virtualnega rekordnega časaWolfsburg (Nemčija) – Povsem električni Volkswagen ID. R se bo septembra2019 soočil s še enim posebnim izzivom. Na dogodku China Challenge na cesti do nebeških vrat Tianmen Shan – edinstveni cesti z 99 ovinki, ki vodi na goro Tianmen (1.500km jugozahodno od Pekinga), bo za volan električnega športnega avtomobila z močjo 500kW ponovno sedel Romain Dumas (F). Ker za 11km dolgo in za javni promet nedostopno gorsko cesto še ni postavljenega uradnega rekordnega časa, bo družba Volkswagen China pred dogodkom organizirala tekmovanje v igranju računalniških iger, kjer bodo tekmovalci morali postaviti svoj virtualni najboljši čas na cesti do nebeških vrat Tianmen Shan. Septembra bo Romain Dumas pod realnimi pogoji poskušal izboljšati čas najhitrejšega igralca.

Dr. Stephan Wöllenstein, med drugim izvršni direktor družbe Volkswagen China, je na tiskovni konferenci zaupal podrobnosti o dogodku China Challenge za model ID. R.

Dr. Stephan Wöllenstein, član uprave znamke Volkswagen Osebna vozila in izvršni direktor družbe Volkswagen China, je dejal: “Volkswagen ID. R je ikona, ki na najboljši način uteleša naše nav­dušenje nad električno mobilnost­jo in našo profesionalnost pri razvoju električne pogonske tehno­logije. Ker imamo izkušnje iz motošporta, jo lahko še izboljšamo

in vključimo v proizvodnjo serijskih modelov na električni pogon.”

Sven Smeets, direktor motošporta pri Volkswagnu: “Tianmen ima na Kitajskem bajesloven pomen, saj ima sloves nebeških vrat. Cesta sodi med najbolj nenavadne in najnevarnejše ceste na svetu – še en poseben izziv za ID. R. Naš cilj je postaviti nov mejnik za električna vozila in s tem podpreti ­

strategijo e-mobilnosti družbe Volkswagen na Kitajskem, ki je v tem letu v polnem zagonu.”

China Challenge na Tianmenu bo potovanje v neznano – tudi za zmago­valca dirke na Pikes Peak Romaina Dumasa. 41-letni Francoz je povedal: “Do sedaj sem cesto videl le na fotografijah in v nekaj videoposnetkih. Okolica je edinstvena, videti je kot filmska kulisa. Cesta je zelo ovinkasta, deloma tudi zelo ozka, poleg tega pa še zelo grbinasta. Zagotovo bo to posebna izkušnja. Veselim se tega novega izziva.”

Cesta do nebeških vrat je magnet za turiste

Ozka cesta do nebeških vrat Tianmen Shan je priljubljena turistična atrakcija. Vije se po eni izmed najbolj nedotaknjenih gorskih pokrajin tega sveta. Skoraj nobena ravnina ni daljša od 50m. Po cesti, ki je poznana tudi kot Tongtian Avenue (cesta do nebeških vrat), vozijo tudi avtobusi, ki obiskovalce peljejo na Tianmen. Začne se v dolini na 200m nadmorske višine in konča na približno 1.300m nadmorske višine. Vrh gore leži na 1.519m nadmorske višine.

Pod drobnogledom: rekordni čas na Severni zanki Nürburgringa

Volkswagen ID. R, s katerim je Romain Dumas junija2018 postavil rekordni čas na slavni gorski dirki Pikes Peak International Hill Climb in na dogodku Goodwood Festival of Speed, poganjata dva elektromotorja s skupno močjo 500kW (680KM), do 100km/h pa pospeši v samo 2,25sekunde. Pred septembrskim odhodom na Kitajsko bo Dumas z rekorderjem na slavni Severni zanki Nürburgringa poskušal podreti tamkajšnji rekordni čas za električno gnana vozila.

O znamki Volkswagen:

Znamka Volkswagen Osebna vozila je prisotna na več kot 150trgih širom po svetu, vozila pa proizvaja na 50lokacijah v 14 državah. Leta2018 je Volkswagen prodal okoli 6,24milijona vozil, med katere sodijo prodajne uspešnice, kot so Golf, Tiguan, Jetta in Passat. Trenutno je pri Volkswagnu po vsem svetu zaposlenih 195.878ljudi. Poleg tega je v več kot 10.000partnerskih avtohišah zaposlenih še 86.000ljudi.

Volkswagen sistematično izpopolnjuje proizvodnjo avtomobilov. Električna mobilnost, pametna mobilnost in digitalna preobrazba znamke so ključna strateška področja za prihodnost.

Foto in PR: VW

4. 4. 2019

Avtor

Administrator