Kultura

Multimedijski dogodek Pudlovka

Na predvečer praznika Občine Ravne na Koroškem in v okviru festivala Koroška, kdo si? bosta Gledališče DELA in Društvo glasbene spektakularnosti izvedla MULTIMEDIJSKI DOGODEK ob izidu prvega animiranega filma PUDLOVKA v KPM, Muzeju Ravne, kot uvod v praznovanje 400-letnice jeklarstva v Mežiški dolini v letu 2020. Dogodek postavlja v središče premierno predstavitev kratkega animiranega filma o pudlovki, ki jo bo pospremil glasbeni program članov Društva glasbene spektakularnosti kolektiva ZircuS. Glasbeni mehanizacija in avtomatizacija industrije ter strojev bosta predstavljeni skupaj z virtualno scenografijo in VJ-improvizacijo po prostoru Štauharije (Gangl production). Del glasbe bo predstavljal akustične verzije izZircuS diskografijedel pa je ustvarjen posebej za dogodek.

Čokoladna zgodba Pudlovke je didaktični pripomoček za približevanje metalurške kulturne dediščine najmlajši publiki. Surovo železo tako postane kruh in končni izdelek čokoladni “mafin”.

Vabljeni, da se posladkamo z animiranim filmom Pudlovka.

Predstavitev pudlanja, svetovanje in izbor arhivskega gradiva: dr. Karla Oder. Idejna zasnova, dramaturgija in scenarij: Tea Kovše. Režija: Katja Vravnik in Jernej Kovač Myint. Vizualni koncept in zgod. oris: Katja Vravnik. Likovna zasnova, animacija in montaža: Jernej Kovač Myint. Glasba in zvok: Aleš Gangl. Ustvarjalci: Gledališče DELA, Zadruga ZRaven, MYINT.ILLUSTRATES, ZircuS, Društvo glasbene spektakularnosti, Gangl production.

 

 

Prijazno vabljeni v našo družbo.

Copyright © *2018* *ZircuS*

Our mailing address is:

zircusofficial@gmail.com

4. 4. 2019

Avtor

Administrator