Splošno

PODEŽELJE V MESTU – VELIKA NOČ NA PODEŽELJU

 

sobota, 13.april 2019, Pogačarjev trg, Ljubljana

Z letom 2019 se začenja štirinajsta sezona dogodkov Podeželje v mestu. Dogodki, ki so bili zasnovani z namenom iskanja tržnih poti, povezovanja mesta s podeželjem, predstavitvi kmetij ter prepoznavnosti ponudbe pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja, so postali tradicionalni in vedno znova navdušijo s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje podeželsko tradicijo. Že tradicionalno Podeželje v mestusezačne v soboto pred cvetno nedeljo. Tako bo13. aprilana Pogačarjevem trgu zaživeloPodeželje v mestu – velika noč na podeželju. Med 8. in 14. uro se bo predstavljalo 45 kmetij s ponudbo velikonočnih jedi in sestavin zanje. Na stojnicah boste našli vse, kar sodi v velikonočno košaro in še več.

Obisk Podeželja v mestu je priložnost, da spoznate in okusite pestro ponudba mesnin, krušnih izdelkov, vin, sokov in zelenjave ter ostale ponudbe pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij. Priložnost za klepet z gospodarji kmetij in člani njihovih družin, ki radi delijo znanje o pridelavi hrane z obiskovalci. Ob10. urise bo pričel glasbeni program. Ljudske napeve bo igrala in prepevalaJanja Brlec, ena najuspešnejših mednarodno uveljavljenih citrark z angelskim glasom. Dogodek bo povezovalFrance Peternelj, pomen cvetne nedelje in velike noči bo prestavil ljubljanski stolni proštJožef Lap. V sodelovanju zBalassijevim inštitutom, kulturnim centrom veleposlaništva Madžarske, bo tudi letos posebno mesto namenjeno predstavitvi kmetov in rokodelcev madžarske manjšine v Prekmurju. Cvrli bodo langoš – tradicionalno prekmursko jed, premazano s česnovo omako, kislo smetano in posuto s sirom – ter kuhali bograč. Lepo vabljeni v delavnico izdelave velikonočnih pirhov in pomladnih metuljev z Urško in Moniko ter delavnico izdelave cvetja iz krep papirja in velikonočnih butaric, članic folklorne skupineLintvariz Šentjurja pri Celju.

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Dogodek organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ljubljanskimi parkirišči in tržnicami.

Seveda ste vljudno vabljeni, da pridete na dogodek, hkrati vas prosimo, da o dogodku obvestite vaše bralce, gledalce in poslušalce.

============================================================================================

Dodatne informacije: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Oddelek za odnose z javnostmi, Tatjana Vrbošek, 041 366 504, e-naslov:pr@kgzs.si.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije Gospodinjska ulica 6, Ljubljana T: 01/513 66 00 E:kgzs@kgzs.si www.kgzs.si

4. 4. 2019

Avtor

Administrator