Splošno

Vabilo

Center za podjetništvo in turizem Krško ter Združenje pohodništvo in kolesarjenje GIZ, vljudno vabita na

 

 

 

NOVINARSKO KONFERENCO

 

 

ki bo v petek, 12.4. 2019, ob 13 uri v Dvorani v parku v Krškem (Cesta krških žrtev 14, 8270 Krško)

 

 

V sodelovanju s turističnimi ponudniki, društvi  ter Zavodi na področju turizma v regiji Posavje, tudi letos pripravljamo Posavski festival pohodništva 2019, ki ga vsako leto obišče okoli 2000 pohodnikov iz Slovenije in širše.  Že nekaj let je festival del širšega nacionalnega projekta SLOVENIJA HODI, ki pod skupno znamko združuje regije z organiziranimi pohodniškimi festivali po celi Sloveniji.

 

Posavski festival bo razdeljen na SPOMLADNANSKE AKTIVNE POHODE (maj, junij) ter JESENSKE GASTRONOMSKO OBARVANE POHODE (oktober, november) ter s tem gostom ponudil še več možnosti za obisk Posavja.

 

Ker so organizatorji pohodov predvsem lokalna turistična društva, ki prostovoljno urejajo in vzdržujejo tematske ter planinske poti, bi jih na tokratni tiskovni konferenci želeli izpostaviti.

 

Dovolite, da vam predstavimo nacionalno pohodniško zgodbo ter nekatere posamezne poti v sklopu Posavskega festivala pohodništva z naslednjimi govorniki:

 

  • Akcijo SLOVENIJA HODI 2017 bo predstavil Marko Lenarčič, direktor Združenja Pohodništvo in kolesarjenje GIZ Slovenije
  • Posavski festival tematskih poti ter ponudbo pohodniških vikend paketov v Posavju bo predstavila Ksenja Kragl, svetovalka za turizem CPT Krško
  • Milena Knez, predsednica TD Tržišče bo podrobno predstavila Pohod azaleja Vrhek
  • Pot štirih slapov bo v imenu TD Senovo predstavila Ksenja Kragl
  • Pohod po zasavski planinski poti bo predstavil Rok Petančič, v imenu Meddruštvenega odbora planinskih društev Zasavja (MDO PD Zasavja)

 

 

Navzoče bo pozdravila ter moderirala tiskovno konferenco Kristina Ogorevc Račič, direktorica CPT Krško.

 

Kot gostja razprave se nam bo pridružila Generalna direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ga. Renata Martinčič.

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Več informacij in potrditev udeležbe na e-mail:

info@cptkrsko.si (ga. Ksenja Kragl, Center za podjetništvo in turizem Krško)

4. 4. 2019

Avtor

Administrator