Splošno

Vabilo na novinarsko konferenco

Foto: Karitas

Vabilo na novinarsko konferenco: Predstavitev dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in živeti ter realizacije celotne dejavnosti mreže Karitas v letu 2018

Spoštovani,

vabimo vas na novinarsko konferenco ob pričetku dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in živeti družinam, starejšim in posameznikom v Sloveniji. Poleg akcije bomo predstavili tudi pomoč celotne mreže Karitas v Sloveniji v letu 2018. Z nami bodo socialne delavke iz škofijskih karitas, ki bodo predstavile aktualne stiske naših uporabnikov splošno dobrodelnih programov materialne pomoči in svetovanja. Spregovorili bomo o predlaganem ukinjanju dodatka za delovno aktivnost tudi v primerih opravljanja prostovoljskega dela.

Novinarska konferenca bo v torek, 9. 4. 2019, ob 11.00, v prostorih Družine, Krekov trg 1, Ljubljana.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali: * Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske karitas, ki bo predstavil dobrodelno akcijo Pomagajmo preživeti in živeti!; * Peter Tomažič, sodelavec Slovenske karitas, ki bo predstavil pomoč mreže Karitas v letu 2018; * Alenka Petek, Andreja Kastelic in Saraja Špec, socialne delavke in svetovalke na škofijskih Karitas. Spregovorile bodo o problematiki trajno brezposelnih, socialno ogroženih starejših in gospodinjstev z minimalno plačo ter o načinih pomoči in socialnega vključevanja preko prostovoljnega dela.

V kolikor bi želeli tudi kakšen posnetek o razdeljevanju pomoči, svetovanju ali izkušnjo naših uporabnikov, se za to lahko dogovorimo.

Dodatne informacije: Mojca Kepic, Slovenska karitas, tel. 01/300–59–60/67, e-naslov: mojca.kepic@karitas.si

Veseli bomo vaše udeležbe!

Vse dobro,

mag. Cveto Uršič generalni tajnik Slovenske karitas

4. 4. 2019

Avtor

Administrator