Kultura

Napoved dogodkov v knjigarnah Mladinske knjige

Obveščamo o prihajajočih dogodkih Mladinske knjige (več podrobnosti):

 

 

BOŠTJAN VIDEMŠEK

Torek, 9. 4. ob 18. uri, knjigarna Konzorcij

Boštjan Videmšek, dolgoletni krizni poročevalec, novinar Dela in številnih tujih  časopisov ter avtor petih knjig je pred kratkim izdal novo knjigo Dispatches from the Frontlines of Humanity: A Book of Reportage (Poročila s frontnih črt humanosti: knjiga reportaž). Gre za hommage izumirajočemu žanru reportaže in literarnega žurnalizma, ki ju Videmškovo delo pooseblja. Knjiga novinarsko-literarne stare šole se začne v Srebrenici in konča v Severni Koreji.

PETER ČEFERIN PREDSTAVLJA ROMAN SODNI DNEVI

Torek, 9. 4. ob 19. uri, Dom knjige Koper

Vljudno vabljeni na pogovor ob izidu kriminalnega romana Sodni dnevi, ki sta ga napisala legendarni odvetnik Peter Čeferin in preiskovalni novinar Vasja Jager. O knjigi se bo z avtorjem dr. Petrom Čeferinom pogovarjala Carmen L. Oven.

DRUŽENJE Z MAČKOM MURIJEM IN OKI DOKIJEM

Torek, 9. 4. ob 17:30, Knjigarna, papirnica in Svet knjige Qlandia Kranj

Sreda, 10. 4. ob 17:30, Mestna knjigarna Maribor

Sobota, 13. 4. ob 17:30, Knjigarna in papirnica Citypark

Legendarni maček Muri in Oki Doki vabita na dogodivščino! Pridruži se jima na navihanem pravljičnem druženju – zabavno bo, da bomo predli od navdušenja.

 

KNJIGA SPREMINJA ŽIVLJENJE. NA BOLJE.

Sreda, 10. 4. ob 18. uri, knjigarna Konzorcij

Damjana Bakarič je v goste povabila neponovljivega Branka Gradišnika, s katerim bomo zagotovo zaobšli pomenkovanje in se usidrali v ‘resnice’ življenja.

PETER ČEFERIN IN VASJA JAGER PREDSTAVLJATA ROMAN SODNI DNEVI

Sreda, 10. 4. ob 18. uri, Mestna knjigarna Celje

Vabljeni na pogovor ob izidu kriminalnega romana Sodni dnevi, ki sta ga napisala legendarni odvetnik Peter Čeferin in preiskovalni novinar Vasja Jager.

Jedro zgodbe je sodna drama s političnim pridihom, ki ima korenine v mračni preteklosti umorjenega premožnega Slovenca in ki razburka mafijske naveze od Beograda do Münchna. V ospredju napetega dogajanja je kljubovalni odvetnik, ki se po ženini smrti zažene v primer, kot da v njem išče lastno odrešitev. O knjigi se bo z avtorjema dr. Petrom Čeferinom in Vasjo Jagrom pogovarjal novinar Jaša Lorenčič.

POTEPANJE S KNJIGO IN KOMPASOM

Četrtek, 11. 4. ob 18. uri, Knjigarna Konzorcij

Maldivi so kot biserna ogrlica nanizani v Indijskem oceanu. Skrivni zalivčki, peščene plaže, šumenje palm, ponudba številnih aktivnosti, spa center, pestra ponudba hrane in pijače, je le nekaj razlogov, da prepustite objemu lagodja in prisluhnete zanimivemu predavanju.

DRUŽENJE Z MAČKOM MURIJEM

Četrtek, 11. 4. ob 17:30, Mestna knjigarna Celje

Petek, 12. 4. ob 17:30, Knjigarna Konzorcij

Sobota, 13. 4. ob 10. uri, Knjigarna in papirnica Ljutomer

Legendarni maček Muri te vabi na dogodivščino! Pridruži se mu na navihanem pravljičnem druženju – zabavno bo, da bomo predli od navdušenja.

Z lepimi pozdravi,

Ester Fidel
Vodja Službe za odnose z javnostmi

 

E ester.fidel@mkz.si

M +386 41 740 528

T +386 1 241 3026

5. 4. 2019

Avtor

Administrator