Splošno

VABILO MEDIJEM

 

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo v četrtek, 11. aprila, na Dvoru Jezeršek v Cerkljah na Gorenjskem v okviru Dneva družinskega podjetništva organizirala okroglo mizo z naslovom “Nasledstvo v družinskem podjetju”. Na njej bodo nasledniki in obrtniki razpravljali o tem, kaj storiti, če otroci ne ostanejo v družinskem podjetju in kako najti primernega naslednika.

Program: 9.30 Uvodni pozdrav Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije 9.40 Aktivnosti Centra za družinsko podjetništvo Danijel Lamperger, direktor 10.00 Inspiracijsko predavanje: Podjetniška pot je nenehno učenje Mag. Martin Lisec, logoterapevt, mediator, coach, urednik, predavatelj 11.30 Okrogla miza: Nasledstvo v družinskem podjetju mag. Tina Kociper, naslednica Uroš Kavs, naslednik Janez Kunaver, obrtnik

Prosimo, da svojo udeležbo sporočite na mira.cresnar@ozs.si, najkasneje do torka, 9. 4.

O govorcih:

Mag. Martin LISEC je logoterapevt, mediator, urednik in predavatelj. Je ustanovitelj, direktor strokovni vodja izobraževalnih programov Inštituta Stopinje. Cenjen in iskan je kot terapevt, predavatelj, coach in osebni svetovalec v podjetjih in javnih ustanovah. Njegova predavanja temeljijo na dolgoletnih praktičnih izkušnjah pri delu z ljudmi. Zapletene in kompleksne vsebine podaja na enostaven, sproščen in udeležencem prijazen način s ciljem, da se nova znanja lahko čim prej in čim bolj učinkovito uporabijo v praksi.

Uroš Kavs, naslednik

Uroš Kavsprihaja iz družinskega podjetja, v katerem je bila zaposlena celotna družina. Oče kot direktor, mama računovodja, mlajši brat sprva kot informator in tehnolog strojništva. Kasneje je brat prevzel dejavnost in danes uspešno vodi podjetje. Zaključil je študij ekonomije in diplomiral iz teme Prenos družinskega podjetja v naslednjo generacijo. Preučuje odnose v družinskih podjetjih, saj se je s konflikti in vsakdanjo vpetostjo v poslu srečeval tudi v domačem podjetju. Po duši je sociolog, po zanimanju podjetnik in skupek vseh želja in okoliščin ga je pripeljal do odločitve, da družinski posel prepusti bratu, sam pa prične s svetovalno dejavnostjo. V ta namen je ustanovil Inštitut M.O.S.T., kar je simbol uspešnega prehoda dejavnosti in odgovornosti iz staršev na potomce. Ugotavlja, da podjetnike ob prenosu dejavnosti običajno zanima zgolj davčni vidik, zanemarjajo pa strateško načrtovanje prenosa dejavnosti na naslednike. Prav zato je statistika uspešnosti prenosa tako porazna in kaže, da uspe le tretjina.

mag. Tina Kociper, naslednica

Tina Kociper je svetovalka za nasledstvo v družinskih podjetjih in izhaja iz družinskega podjetja s 45-letno tradicijo. Sicer višja predavateljica za Podjetništvo in Projektni management na Univerzi na Primorskem je ena prvih v Sloveniji, ki so se svetovalno in raziskovalno začeli ukvarjati z družinskimi podjetji. Je avtorica prvega slovenskega priročnika na temo nasledstva z naslovom Nasledstvo: Izziv družinskih podjetij. Svetuje predvsem pri pripravi načrta nasledstva, družinske ustave in komuniciranja v družini in izhaja iz lastnih izkušenj. Pri svetovanju sodeluje s krogom sodelavcev s katerimi pokrivajo vsa področja nasledstva. Poleg tega izvaja podjetniške delavnice in svetuje mladim (novim) podjetnikom, je članica več strokovnih komisij za izbor najboljših poslovnih idej in kolumnistka na temo družinskih podjetij.

Janez Kunaver, obrtnik

Podjetje Janez Kunaver s.p. je podjetje z dolgotrajno tradicijo na področju mehanske obdelave vseh vrst kovin in plastičnih materialov. Več kot 90-letna tradicija in skrbno prenašanje izkušenj iz roda v rod sta gotovo razloga za natančno, korektno in profesionalno izvedbo raznolikih projektov, ki od njih zahtevajo tako uporabo standardnih pristopov kot iskanje inovativnih rešitev. Že vse od leta 1910 se trudijo, da bi zgradili podjetje, ki mu lahko zaupajo manjša in večja podjetja, zaradi česar z veseljem sodelujejo tudi pri razvoju in izdelovanju prototipov za razne naprave.

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

8. 4. 2019

Avtor

Administrator