Splošno

Združenje za pohodništvo & kolesarjenje GIZ ter Center za podjetništvo in turizem Krško

 

Predstavljajo POSAVSKI FESTIVAL POHODNIŠTVA 2019, ki je del nacionalne akcije SLOVENIJA HODI

POSAVSKI FESTIVAL POHODNIŠTVA 2019

Tudi letos organiziramo Posavski festival pohodništva, ki bo potekal v dveh delih: pomladni- meseca maja in junija ter jesenski- oktober in november. Ponujal bo preko 30 organiziranih tur (pohodniško-kolesarskih), skupaj s strokovnim vodenjem, izobraževalnim programom, posavsko kulinariko, lokalnimi zgodbami ter pestro izbiro namestitev.

Posavski festival je namenjen pohodnikom, kolesarjem in ljubiteljem športov vseh generacij. Organizirane ture so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

Festival je del nacionalne zgodbe SLOVENIJA HODI, ki združuje deset slovenskih pohodniških festivalov. Regijske turistične agencije so v času festivala pripravile ugodne pohodniške vikend pakete. Udeleženci lahko izbirajo med hoteli, mladinskimi hostli in namestitvami na podeželju. Predvsem je spodbudno to, da se v okviru festivala krepi povezanost med različnimi društvi, organizacijami in ostalimi ponudniki, ki so v festivalu prepoznali pohodniško-kolesarski turistični produkt, ki postavlja Posavje ob bok ostalim slovenskim regijam. Pri pripravi festivala so sodelovale vse posavske občine z različnimi akterji na področju turizma, torej zavodi, društva in posamezniki.

Namen festivala je, da Posavje postane ena bolj prepoznanih regij, kjer se odvija tovrstni festival in posledično prepoznavna kot privlačna turistična destinacija.

Novost letošnjega festivala je večdnevni pohod po Zasavski planinski poti od 13.5.-18.5.2019.

Zasavska planinska pot (ZPP) se prične na Bizeljskem (177 m), od koder se povzpne na Bohor (915 m). Nadaljuje se iz Bohorja na Lisco nad Sevnico (984 m). Iz Tončkovega doma na Lisci gre na Veliko Kozje (993 m). Iz Velikega Kozja se spusti v stilu Kitzbuhelskih strmin v Zidani most (204 m). Dvigne se na Kopitnik in Gore (813 m), spusti v Turje (441 m) in preko Zgornje Rečice na Šmohor (776 m). Iz Šmohorja na Kal (945 m) in Mrzlico (1122 m) in nato na Čemšeniško planino (1120 m). Iz Čemšeniške planine gremo v Izlake, na Sveto Goro (852 m), Geos, Slivno, Zgornjo Slivno (852 m) in na Miklavža (741 m). Iz Miklavža pridemo po strmem zgornjem spustu v Jevnico in se povzpnemo na Janče (792 m). Iz Janč krenemo proti Litiji (238 m). Iz Litije pa skozi Podkum na vrh Kuma (1220 m), okoli katerega hodimo praktično ves čas pohoda.

Več informacij o festivalu na povezavi:

https://www.visitkrsko.com/vse-novice/pomladni-festival-pohodnistva-v-posavju/

Slovenija hodi

V okviru spodbujanja in razvijanja pohodništva v Sloveniji kot turističnega produkta se je združenje Pohodništvo & kolesarjenje giz skupaj z destinacijskimi turističnimi organizacijami dogovorilo o vzpostavitvi serije prireditev na temo pohodništva, ki naj bi združevale spoznavanje poznanih in manj poznanih pohodniških destinacij, kot tudi spoznavanje tradicij in kulinarike teh regij.

Namen akcije Slovenija hodi je združevati prireditve pohodniških festivalov v posameznih destinacijah pod skupno blagovno znamko in z usmerjeno enotno promocijo povečati število obiskovalcev in nočitev, predvsem v namestitvah v segmentu pohodništva.

Za posamezne organizatorje pohodniških dogodkov, ki se promovirajo pod enotno blagovno znamko Slovenija hodi, velja nekaj osnovnih kriterijev:

– prireditve trajajo najmanj dva do tri dni

– ponudba organiziranih vodenih pohodov

– ponudba plačljivih pohodov

– oblikovani tržni paketi, ki poleg vodenja vključujejo še ostale dogodke, kulinariko, nastanitev…

– po možnosti vključitev odsekov daljinskih poti na območju (Slovenska planinska pot

Via Alpina,Alpe Adria Trail, E6,E7….)

-Organizacija strokovnega dela festivala s področja pohodništva oz. raznih predavanj,

Letos akcija SLOVENIJA HODI 2019 združuje pohodniške festivale devetih slovenskih destinacij in ponuja preko 100 organiziranih pohodov.

Vse pohodniške navdušence vabijo hribi in doline ter pestri programi z lokalnimi zgodbami, tradicionalno kulinariko in ugodnimi podeželskimi namestitvami.

Akcija SLOVENIJA HODI ponuja program:

www.slovenia-outdoor.com

 

CPT Krško

Cesta krških žrtev 46

8270 Krško

E:ksenja.kragl@cptkrsko.si

M:00386 51 655936

T:00386 7 490 22 21

W:www.visitkrsko.com

10. 4. 2019

Avtor

Administrator