Splošno

Dan vina in čokolade

ŠOUP pripravlja že 6. Dan vina in čokolade.

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v koprski Taverni v petek, 19.4.2019, med 16. in 22. uro odvil že šesti Dan vina in čokolade. Udeleženci bodo lahko degustirali več kot 40 vrst vin ter različnih vrst čokolad in čokoladnih sladic.

S prireditvijo želijo študenti podpreti mlade vinarje in dogodek zasnovati v obliki »mladi za mlade«. Namen Dneva vina in čokolade je mladim približati različne vrste vin in njihovo pridelavo, hkrati pa jih seznaniti z različnimi okusi in vonji vina ter ga prikazati kot odlično kombinacijo s sladicami.

»Vsako leto opažamo povečanje števila obiskovalcev in menimo, da prireditev uspešno združuje osveščanje in zabavo. Zanimanje za vinsko kulturo iz leta v leto narašča, zato z dogodkom osveščamo o zmernosti ter pozitivnih lastnostih vina in čokolade, hkrati pa vanj integriramo lokalno okolje ter ga predstavljamo domačim ter tujim obiskovalcem,« sporoča Adrijana Šučur, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP.

Za Dan vina in čokolade bodo ljubitelji obojih lahko degustirali široko paleto lokalnih vrst vin in sladkih pregreh, pester bo tudi dodaten program. Letos se bo dogodka udeležila posebna gostja, in sicer Sara Rekar, zmagovalka Masterchefa 2017. ki bo obiskovalce razvajala s tapravimi čokoladnimi razvadami.

Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi; cena enega kupona bo 0,50€. Del zbranega zneska bo namenjen v Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem.

»Druženje je dejavnik, ki ljudi povezuje, vendar je dodana vrednost prireditve tudi izobraževanje in znanje razstavljalcev. Spoznati se je možno z lokalnimi ponudniki, poslušati njihove zgodbe, njihovo osebno in poslovno pot, učiti se degustiranja in kulturnega pitja, predvsem pa se spoznavati in povezovati med seboj,« je za zaključek dodala Adrijana Šučur.

Program prireditve bo, poleg degustacije in zabavnega programa, vključeval še dve delavnici. Udeleženci delavnic se bodo lahko preizkusili v izdelavi vinskih etiket ter v slepem okušanju vin in sladic. Najboljši okuševalci se bodo potegovali za bogate nagrade.

Facebook dogodek: Klik

Projekt sofinancira Mestna občina Koper in podpira Društvo vinogradnikov slovenske Istre.
Medijski pokrovitelji so Radio Capris, Regional Obala ter Portal Gastrogurman.si.

Eleonora Jenko,
predstavnica za odnose z javnostmi ŠOUP
GSM: 041 279 783
Tel: 00386 5 662 62 24
e-mail: eleonora@soup.si
www.soup.si I Facebook ŠOUP I Instagram ŠOUP

12. 4. 2019

Avtor

Administrator